De Rapide E, Aston Martin’s eerste volledig elektrische auto

Aston Martin heeft de eerste details van hun aankomende, ultra-exclusieve, volledig elektrische auto vrij gegeven. Jep, dat is inderdaad een first voor het befaamde Britse automerk. Hij wordt héél snel, héél duur én héél mooi. Put on your seatbelt, mate.

Rapide E

De officiële naam is veranderd van ‘RapidE’ naar het moeilijker uit te spreken ‘Rapide E’ en er zullen er maar 155 van gemaakt worden. Eenderde minder dan in eerste instantie het plan was, door het terugtrekken van een investeerder. De architectuur waarop de auto rolt is gewoon die van een conventionele benzineauto, maar dan met wat belangrijke orgaantransplantaties.

De limited edition is voorzien van een 800 V, 5.600-cell lithium-ion batterij, die voor een vermogen van 65 kWh zorgt. Deze e-car heeft een bereik van 320 km op een volledig opgeladen batterij, dat is te vergelijken met het actieradius van de Jaguar I-Pace en Tesla Roadster. Niet bizar veel, maar meer dan voldoende, aangezien de Rapide E waarschijnlijk niet als daily gebruik gaat worden.

Hier wordt de Aston Martin Rapide E pas écht interessant. Het bakkie beschikt over 602 pk en topsnelheid van 250 km/h, zit onder de vier seconde aan de 100 km/h. Deze cijfers maken het één van de snelste elektrische auto’s uit de klas, en de knapste.

Rapide E

Total
14
Share