Tropical Island: Een tropische bestemming in een oude Sovjet hangar

Laatst heb ik je lekker gemaakt met de Vakantie Inspiratie voor Zuidoost-Azië. Mocht je er nou op korte termijn tussenuit willen, maar kun je niet zomaar één, twee à drie weken weg gaan? Overweeg dan zeker dit subtropisch zwemparadijs in Duitsland te bezoeken. Waarom naar Duitsland en niet zomaar een subtropisch zwemparadijs van een nabijgelegen vakantiepark? Tropical Islands is namelijk een overdekt vakantiepark in een subtropisch zwemparadijs.

Under the dome

Zestig kilometer ten zuiden van Berlijn, op een voormalig Sovjet legerbasis, staat een gigantische hangar. Deze hangar werd vroeger gebouwd om zeppelins in te produceren. Na jaren leegstand heeft deze hangar een nieuwe bestemming gekregen. Sinds 2004 is Tropical Islands er gevestigd. De afgelopen twaalf jaar is het park uitgebreid en is het tropisch regenwoud gegroeid. Het park bevat meerdere zwembaden, een natuurlijk strand en een dorp. Alles is tot in details uitgewerkt zodat bezoekers de beleving van een tropisch resort hebben. Zo merk je ‘s avonds, wanneer het donker is, niet meer dat je, je in een grote koepel bevindt.

Kamperen of hotelovernachting

Vind je één dag te kort om hier te vertoeven? Dan kun je ook overwegen om te overnachten. Tropical Islands heeft diverse soorten accommodaties in een tropische atmosfeer. Verspreid door het terrein zijn diverse appartementen, camping spots en hotelkamers te vinden. Het enige nadeel is dat je ‘s ochtend niet met een stralende zon wakker wordt. Om toch het idee te creëren dat je lekker aan een tropisch strand ligt, hebben ze als troost een blauwe lucht met wolken boven het zwembad geplaatst. Mocht je toch liever in de frisse buitenlucht willen overnachten, dan is het ook mogelijk om buiten de koepel te overnachten in een huisje of tent.

Wanneer je hier wilt overnachten hoef je niet bang te zijn dat je zult vervelen. Het park is 24/7 geopend, wat niet betekent dat je tot diep in de nacht kunt zwemmen. Maar het entertainment van Tropical Islands is er wel op ingesteld dat bezoekers ‘s avonds nog plezier willen maken. Zo zijn er in totaal dertien barren en restaurants gevestigd in de koepel en voor de shopaholics is er een ware winkelboulevard. Naast de waterglijbanen en andere attracties, biedt Tropical Islands ook uitkomst om helemaal tot rust te komen. Binnen het park zit namelijk de grootste spa van Europa gevestigd. Hier zijn verschillende soorten sauna’s te vinden en kun je heerlijk gemasseerd worden.

Natuurlijk zal Tropical Islands een topische bestemming niet kunnen vervangen. Het lijkt me wel een unieke ervaring om even op vakantie te gaan in een gigantische hangar. Het ligt niet bepaald om de hoek dus een ideale bestemming voor een weekend met vrienden! Ben je toch op zoek naar een tropische buitenlandse bestemming? Bekijk dan het inspiratieartikel Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam.

Total
1
Share