Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit

Ergens verstopt in het centrum van München, vind je een extravagante gentlemen’s club: The – waarschijnlijk de meest bizarre van de wereld – Contenance Club. Lidmaatschap kan je 1 miljoen euro per jaar kosten, je kan er alleen komen met een privé-limousine, normale mensen zijn er niet toegestaan en de paar vrouwen die er mogen komen, mogen geen woord spreken. Okeeeee….

The Contenance Club

Lidmaatschap

De eigenaar van de club – een 63 jarige man die graag anoniem wil blijven – zegt per dag twee aanvragen voor aanmeldingen te ontvangen. Helaas gaat lid worden van the Munich’s Contenance Club niet zo simpel. Normale mensen mogen geen lid worden: “Zij zeuren te veel“. De club is voor rijke mensen, die bereid zijn meer te betalen voor kwaliteit. Lidmaatschap kost dan ook minstens €10.000,- per jaar. Dit bedrag kan oplopen tot 1 miljoen euro per jaar, maar dan staat er wel altijd een privé jet voor je klaar die je ophaalt vanuit iedere plek in Europa. Ach, daar heb je wel een miljoentje voor over toch?

the Contenance Club, Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit

Vrouwen

Naast ‘normale mensen’ zijn vrouwen ook niet toegestaan in the Contenance Club, op de vrouwen die er ’s nachts werken na. Zij verdienen €250,- per nacht maar hebben strenge regels. Ze mogen niet boven de 58 kilo wegen, moeten onder de 35 jaar zijn en mogen ze geen kinderen of relatie hebben. Verder is het verboden voor de vrouwen om te praten, dit mag alleen als ze iets gevraagd wordt. Het is heel simpel volgens de eigenaar – de vrouwen moeten gewoon elegant en sexy zijn, dat is alles.

Boze feministen in 3… 2… 1…

Locatie

De exacte locatie van the Contenance Club is geheim. We weten dat het in het centrum van München, ergens onder het Theresienplein is. De club is gevestigd in een enorme kelder met meerdere ruimtes en is overdreven kitscherig ingericht. Aan de muren hangen enorme schilderijen van naakte engelen, het laatste avondmaal en een vrouw die seks heeft met drie mannen. In het midden van de ruimte hangt een gigantische kroonluchter en verder is de ruimte gevuld met ruime, gouden banken, een lounge-gedeelte om sigaren te roken en ruime koelkasten gevuld met champagne en sterke drank.

the Contenance Club, Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit

Kaviaar & champagne

The Contenance Club is pas in december 2017 geopend is nog in constructie. Het plan is om in een van de ruimtes een bar te maken waar Kobe-beef en Beluga kaviaar zal worden geserveerd. Goed en vooral duur eten staat centraal in de club – voor 100 gram Beluga kaviaar betalen ze €300,-. Iets wat de eigenaar overigens niet meer kan zien, omdat hij er “al meer dan genoeg van dat spul op heeft.” Ja, het is maar wat je normaal vindt. Verder zijn er voor de club verschillende deals gesloten met wodka– en champagnemerken, dus ook aan goede drank is er geen tekort.

Er is nogal wat ophef geweest in het conservatieve Beieren in Duitsland over de opening van de gentlemen’s club. Het zou een bordeel zijn, een seksclub, een belediging voor vrouwen. Maar ondanks de negativiteit in de media is de eigenaar van The Contenance Club ervan overtuigd dat het concept gaat werken: “Either way, we’re going to have some fun.”

the Contenance Club, Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit

the Contenance Club, Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit the Contenance Club, Zo ziet een van de meest exclusieve gentlemen’s clubs ter wereld er uit