Fitgirl Friday: Xenia van der Woodsen

Het pareltje van de buren, zo kun haar noemen. Ik heb het over Xenia van der Woodsen, of op Instagram beter bekend als: Xenia Overdose! En bekend is ze, want ze heeft zo’n 110 duizend volgers!! Dat is niet mis. Maar wel logisch, want wat een prachtige Fitgirl is Xenia! We zijn een klein beetje van ons concept afgeweken, want zoals misschien al duidelijk was: Xenia komt uit Duitsland! Toch is ze zo lief geweest om wat tijd voor ons vrij te maken, want we wilde natuurlijk álles weten over de Fitgirl van vandaag!

Interview met Xenia

Hi Xenia, hoe is het? Vertel ons over jezelf!
“Mijn naam is Xenia en ben in mijn begin twintiger jaren. Ik ben zojuist afgestudeerd als Bachelor Financiën en ben nu fulltime ondernemer. Mijn blog, www.xeniaoverdose.com, dat eerst mijn hobby was is nu mijn werk! Desalniettemin wil ik volgend jaar door gaan met studeren door mijn Master Financiën gaan halen in de Verenigde Staten. Oh ja, ik heb ook een vriendje! Al 3,5 jaar!”

De vraag die we al onze Fitgirls stellen: Hoezo ben je zo gemotiveerd met sporten bezig en gezonde voeding?
“Ik was vroeger nogal… fors! Ik was zo’n 10 kilo zwaarder en had wel 10% meer lichaamsvet. Toen ik naar High School ging voor een jaar, zei iemand tegen me: “Oh girl, you’ve gotten so big!”. Dat was het moment (hoe ironisch ook, in Amerika) dat ik begon met een gezond leven te lijden, waaronder te sporten als een gek!”

Vind je jezelf een échte Fitgirl?
“Sowieso! Mijn levensstijl is heel actief, dus zelfs wanneer ik soms geen tijd heb voor een workout, dan ben ik nog steeds erg veel aan het rennen naar meetings, shoots en andere plekken waar ik heen moet.”

Wat is je favoriete workout?
“Wanneer ik tijd heb doe ik het liefst een hele intense HIIT training. Er is echt niks beters dan dat!”

Even for the record: HIIT betekend High Intensity Interval Training, mocht je dat niet weten. Vrij heftig…

Fitgirl Friday - Xenia 5Nog een vraag die we elke Fitgirl vragen: Welk deel van je lichaam ben je het meest trots op?
“Er is niet echt een expliciet lichaamsdeel waar ik trots op ben. Ik ben trots op wat ik over z’n geheel bereikt heb. Dat ik zoveel gewicht heb verloren en dat ik ’t vol blijf houden om fit te zijn.”

Politiek correct antwoord ;-). Je bent ook een hele slimme meid. Je opleiding Financiën, je eigen bedrijf runnen, zo succesvol zijn met je blog en Instagram. Hoe kwam je er bij dit te gaan doen?
“Ik heb altijd een oog voor zaken gehad. Wanneer ik door kreeg dat ik veel invloed kreeg via mijn Instagram, wist ik meteen wat mijn waarde kon zijn op het gebied van marketing. Er zijn zoveel bloggers die gratis posten en adverteren, maar ik had al snel genoeg door dat ik mezelf niet wilde ‘verkopen’, zonder juiste voorwaarden. Bloggen was een hobby in het begin, maar al snel kreeg ik zo veel bezoekers dat ik wel mensen moest ‘inhuren’ om me te helpen posten. Nu is het een meer dan fulltime baan, die ontzettend veel tijd vergt, maar aan de andere kant: welke dame wil nou niet zo’n baan?”

Dat klopt! En waar ben je het liefste mee bezig: sporten, op je voeding letten of het bloggen?
“Eigenlijk heb ik het altijd geweldig gevonden om de healthy-girl te zijn. Ik eet graag salades voor lunch en veel groentes als diner. Na jaren van onthouding, ben ik zo’n twee (!) maanden geleden weer begonnen met af en toe burgers, friet, pasta en pizza te eten. En het mooie is: ondanks dat ik dit voortaan elke dag eet, ben ik geen grammetje aangekomen. Dat is allemaal te danken aan mijn fitte levensstijl! Maar om terug te komen op je vraag: momenteel is bloggen over mijn lifestyle wel écht wat ik het liefste doe!

En wat vind je daarnaast nog leuk om te doen?
“Wat iedereen van mijn leeftijd tof vindt. Ik vind het heerlijk om te hangen met vrienden/vriendinnen, met een glaasje wijn er bij en genieten van de zon!”

Op je website zeg duidelijk “Mijn leven is niet perfect.”. Ik denk dat weinig mensen dit van hun eigen leven zeggen, maar waarom wil je dit zo duidelijk maken?
“Mensen oordelen altijd heel snel als ze zien wat voor gave dingen ik allemaal doe, maar ze zien niet hoeveel werk er achter zit. Ik werk echt ontzettend hard, niks is voor niks. Ik streef na de volgende quote: ‘Work hard in silence, let succes make the noise’.”

Mooi gezegd! Natuurlijk is niemand perfect, maar wat is jouw slechtste eigenschap dan?
“Momenteel, sowieso mijn friet-verslaving haha!”

Fitgirl Friday - Xenia 11Ok, nu wat keuzes: Ik ben een…
A. …party animal – B.
…huismus
“A! Ik heb soms geprobeerd wat rustiger aan te doen, maar ik denk dat ik nooit volwassen wordt ;-)!” 

A. …luxe paard – B. …ben niet bang om vies te worden
“Beide! Ik kan niet genoeg krijgen van luxe, maar een impulsieve trip zonder een plan klinkt als een echt avontuur – Ik hou van avonturen!”

A. …beachgirl – B. …ski-chick
“Beachgirl in de zomer, ski-chick in the winter ;-)”

A. …iemand die liever het boek leest – B. …iemand die liever de film kijkt
“Sowieso B! Geloof me, de boeken lezers zijn een stuk slimmer dan de film kijkers en ik vind het hot als iemand ervaring heeft met literatuur.”

A. …preuts, maar gek – B. …sexy, maar saai
“Er is NIKS ergers dan saaie mensen, dus dan ga ik toch maar voor A.”

Oké super, dat waren de keuzes. Nog één vraag: Wat is je favoriete stad in Nederland?
“Ik ben een aantal keer in Nederland geweest, maar de enige stad die ik mee echt goed herinner is Amsterdam. Echt een heel standaard antwoord, haha, sorry!”

Maakt niet uit, we zijn niet boos Xenia! 😉 Thanks voor het interview en succes met je blog!