Dit is het beste idee sinds het internet: Bieryoga!

CREDITS: Bieryoga

Namasté, ik buig voor het goddelijke in u. En met goddelijke bedoel ik bier. Dit wordt hopelijk de nieuwste trend van 2017: ‘bieryoga’. Je vriendin blij. Jij blij. En als je single bent is dit misschien juist ideaal voor een kennismaking. Wat is er nou beter dan naar andere sferen gaan met behulp van een ijskoud flesje bier? In Australië kunnen ze er in ieder geval geen genoeg van krijgen. En ook in Nederland wordt het opgepakt.

bieryoga 2

Dronken kraanvogel

Bieryoga is begonnen in de hipster-cultuur van Berlijn. Nu is het gestrand op de kust van Australië. Het Duitse concept ziet zichzelf als een huwelijk tussen twee grote liefdes van de mens – yoga en bier. Beide worden al eeuwenlang gebruikt als therapie voor ziel en geest. Stel je voor wat er gebeurd als je ze combineert? Ik ben benieuwd of je dan nog wel kan blijven staan terwijl je de ‘kraanvogel’ doet. Bij de ‘crouching tiger’ zal je waarschijnlijk langer willen blijven liggen dan nodig is.

bieryoga 1

Down under de tafel

Toch is het idee niet geheel van ze Germans. Zij hebben het namelijk een beetje gepikt van de Amerikanen. Die deden dit al op ‘amateur’ niveau tijdens het Burning Man festival. Maar waar het ook vandaan komt, Down Under is het niet meer weg te denken. Al is het niet de bedoeling dat je jezelf down under de tafel drinkt. Het is een serieuze ontspanningsmethode. Van het balanceren van flesjes op je hoofd tot het drinken er van tijdens een handstand, bieryoga kan wat mij betreft niet snel genoeg naar Nederland komen.

bieryoga 2

bieryoga 3

 

Total
1
Share