Uitzonderlijke schuurvondst: zeldzame Porsche 911 Carrera RSH

Stel je eens voor dat je een brief krijgt dat er een oud familielid gestorven is. De naam komt je niet bekend voor, maar het lijkt officieel. Je besluit de begrafenis bij te wonen samen met overige familie. Daarna neem je een kijkje in zijn woning, er blijkt een echte mannenschuur aanwezig te zijn. Een man cave. Daar tref je een auto onder een doek aan en dat blijkt een verloren schat te zijn. Een Porsche 911 Carrera 2.7 RSH uit 1972 in perfecte staat.

Het is elke klassieke autoliefhebber zijn droom, een verloren schat vinden en hem terugbrengen in de wereld. “Iedereen gelooft dat elke schuur en garage al doorzocht is door de jaren heen en dat er geen verrassingen meer zijn,” verteld Jan B. Lühn, de gelukkig vinder. Hij beschrijft het moment alsof hij de verloren tombe van Toetanchamon vindt.

Heb je nog nooit van de auto gehoord? Dat is zeer begrijpelijk. Het is dan ook een van de meest zeldzame Porsches op aarde!

17 Carrera’s RSH

Dit soort geluk is natuurlijk alleen weggelegd voor een aantal mensen. Een van die mensen is dus Jan B. Lühn, een liefhebber van alles wat klassiek is. Geen overleden verloren ooms dus. De man was écht op zoek! Hij verkoopt auto’s, boten, motors, horloges en zelfs verzamelobjecten. Een moderne schattenjager die misschien wel zijn grootste vondst ooit heeft gedaan. Tijdens zijn werk treft hij in een oude garage deze legendarische Porsche aan. Een garage die duidelijk als man cave gediend heeft.

De oude eigenaar moet ook een autoliefhebber zijn geweest. Er zijn namelijk vanwege toenmalige nieuwe regels bij het GT kampioenschap categorie 4, aanpassingen gemaakt aan de 911 Carrera RS. Vanwege een eis dat het gewicht naar 960kg moest, werden 500 911’s compleet gestript. Uiteindelijk waren er maar 17 eigenaren die deze ultralichte RHS versie hebben behouden en dit is er één van…

klassieke Porsche 6

klassieke Porsche 8

klassieke Porsche 4

Total
0
Share