Skoda komt met de minst opvallende gepantserde auto ooit

Waar gepantserde auto’s vaak de mooiste modellen en dikste auto’s zijn, is deze Skoda Superb de minst opvallende gepantserde auto ooit. Als hij voorbij rijdt zou je waarschijnlijk niet eens omkijken. En toch houdt het nieuwe model van Skoda kogels, bommen en granaten tegen en staan tientallen mensen er nu al voor in de rij.

Ideaal voor als je onopvallend, veilig en toch ook luxueus op de bestemming wil komen!

Onopvallend

Het doel van rijden in een gepantserde auto is uiteraard om niet vermoord te worden. En toch maken merken als Mercedes, Audi en BMW de mooiste en opvallendste auto’s om deze daarna te voorzien van bepantsering. Skoda dacht hier anders over en maakte de slimste gepantserde auto ooit. Ze bouwden hun onopvallende, en relatief saaie, stationwagen om tot een undercover tank. Het blijkt dat zij hier heel slim zijn geweest en terecht hebben gedacht dat hier vraag naar is. Tientallen beroemdheden, regeringsleiders en belangrijke mensen staan namelijk al in de rij voor deze auto. Hij is op voorhand al meer dan 100 keer verkocht.

Snelheid

Als er ook daadwerkelijk gevaar dreigt, is de gepantserde Superb ook in staat zo snel mogelijk weg te komen. De auto bevat vreemd genoeg geen extra krachtige motor, maar de topsnelheid bedraagt wel meer dan 190 km/h dankzij de sterke dieselmotor. Verder bevat de auto fel knipperende waarschuwingslichten en een sirene, zodat je redelijk snel weg kan komen bij gevaar.03

Veiligheid

De Skoda is onafhankelijk getest met echte kogels en explosieven volgens nationale normen. Passagiers kunnen rustig plaatsnemen in een speciale veiligheidscel. Hierin ben je beschermd door 360-bepantsering, sterk staal en kogelwerend glas, waardoor geweren, granaten en bommen je niet kunnen raken. Verder rijden de banden op run-flat, zodat de auto door kan rijden bij lekke banden. Tenslotte is er luchtventilatie speciaal gemaakt voor een gasaanval en is er een geheim ontsnappings-noodsystem. Hier willen de makers verder nog niks over kwijt…

De Superb wordt omgebouwd door een speciaal team in Engeland, in vier weken tijd. Met deze nieuwe Skoda Superb gaat het merk keihard de concurrentie aan met Duitse topfabrikanten op gebied van veiligheid. Verschillende celebs, regeringsleiders en misdaadjournalisten staan dus al in de rij om de auto te kopen. De Superb kost omgerekend ongeveer €115.000,- per stuk.

Total
1
Share