De Mazda Vision Coupe toont een rooskleurige toekomstvisie

Naast de LS+ Concept is er nóg een auto die uitspringt op de Tokyo Motor Show. De Mazda Vision Coupe laat zien dat Mazda qua design tot de top behoort. De nieuwe vierdeurs coupé is smooth ontworpen en geeft ons een voorproefje van de toekomst. Dat is allemaal mooi en aardig, maar breng die auto op de markt Mazda!

Mazda Vision Coupe

De wagen heeft een vorm die kenmerkend is voor Mazda is, maar dan nóg mooier en nóg futuristischer. Een superstrak design dat er dynamisch uitziet en schreeuwt: I’m fast. Het heeft dan ook wel iets weg van een Aston Martin, maar dan op z’n Japans.

We zagen het al bij de nieuwe MX-5 RF  en wat ons betreft mag Mazda deze manier van ontwerpen rustig doorzetten. De wagen is prachtig en als de toekomstige Mazda auto’s deze vorm hebben is dat alleen maar awesome. Dit willen we zien!

De auto is ontworpen met de Jinba-ittai-gedachte. Je weet wel, dat is die filosofie dat je één wordt met je auto. Hierdoor liggen de auto’s niet alleen heerlijk op de weg, je voelt echt thuis in zo’n wagen. Helaas blijft het een design studie, een zeer geslaagde studie dat wel. Iedereen wil toch wel zo’n strakke auto voor zijn deur hebben?

Mazda Vision Coupe

Mazda Vision Coupe Mazda Vision Coupe Mazda Vision Coupe Mazda Vision Coupe

Total
13
Share