De elektrische ‘Lucid Air’ gaat in 2,5 sec naar de 100 en opent de jacht op Tesla

CREDITS: Lucid Motors

Elektrische wagens zijn de toekomst, als het aan ons ligt. En elke keer als we denken dat het niet beter kan, worden we opnieuw verrast. Deze keer staan we met onze bek open bij de nieuwe e-sedan ‘Lucid Air’. Een onwerkelijk auto op batterijen…

Luci Air 2

Lucid Air

Je wist natuurlijk al dat elektrische auto’s niet kunnen tippen aan het geluid van een goede V8 motor. De meeste benzinemotors kunnen daarentegen niet tippen aan de snelheid van Lucid Air. De e-sedan heeft namelijk 1000 paarden in zijn batterij zitten. Deze kracht zorgt ervoor dat de wagen binnen 2,5 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur gaat. Voor vele klinkt dit onwerkelijk, maar niets is minder waar. Ook de nieuwe Model S p100d van Tesla, nu marktleider op het gebied van elektrische auto’s, behaalt de 100 in 2,5 seconden.

Interieur

Het woord ruimtelijk krijgt een nieuwe betekenis in het interieur van deze auto. De stoelen zorgen ervoor dat je, jezelf als een baas voelt of je nu rijd of gereden wordt. De stoelen op de achterbank zijn geplaatst op 55 graden waardoor je waarschijnlijk moeite moet doen om niet in slaap te vallen. Gelukkig kun je jezelf wakker houden met het surround sound systeem. Verder heb je geen last van geluiden van buitenaf, dankzij actieve noise cancelling. Het dashboard is app-vriendelijk en stemgevoelig. Dieper binnenin vind je batterijen van 100 of 130 Kwh die gemaakt zijn om zeer snel opgeladen te worden. Met een volle batterij kan je auto een afstand van 635 kilometer afleggen tot het volgende oplaadpunt.

De eerste Lucid Air’s komen in 2018 op de markt en vergen een nodige aanbetaling van €30.000. De totaalprijs is €155.000, maar dan heb je wel één van de 250 gemaakte modellen. Voor de standaard Air die een jaar later uitkomt betaal je een kleiner bedrag van €62.000, met een aanbetaling van €3000.

Lucid Air 3

Lucid Air 4

Lucid Air 5

Lucid Air 6

Lucid Air 7

Lucid Air 8

Lucid Air 9

Total
9
Share