Jeep trakteert: Grand Cherokee SRT

Jeep is jarig. 75 jaar maar liefst. En wie jarig is, trakteert. En die traktatie was uiteraard geheel in Jeep stijl. Na het verorberen van een heerlijke burger van de barbecue gingen we de weg op. En niet met een Renegade, Wrangler of Cherokee, maar met een beest. De Grand Cherokee SRT.

Doe maar normaal

De ‘normale’ Grand Cherokee hebben we nog even overgeslagen, maar ook die wordt binnenkort aan de tand gevoeld. Nu was het tijd voor het echte werk. Een SUV gemaakt voor de Amerikaanse markt. Want wie gaat er in Nederland nu zo’n BPM-, wegenbelasting- en benzineslurper kopen? Waarschijnlijk de echte liefhebbers. En liefhebber word je al snel op deze Grand Cherokee SRT.

Beestachtige SUV

Dat de SRT meer onder het vooronder heeft liggen, zie je al meteen. Flinke uitlaten, velgen, remschijven en grill doen je al vermoeden dat dit het serieuze werk is. Zodra je onder de motorkap kijkt, weet je het zeker. Een 6.4 liter HEMI V8-motor. Inderdaad. 6.4. Goed voor bijna 470pk. En dat zorgt samen met launch control voor de snelste SUV in zijn klasse. In minder dan 5 seconden zit je op de 100km/h en de top ligt op bijna 260km/h. Kan je het je voorstellen in een SUV van ruim 2300kg? Gemiddeld rij je er 1 op 7 mee, maar dan moet je niet continu de launch control gebruiken.

Feestelijk interieur

En uiteraard is de afwerking van het interieur ook heel luxe. De premium afwerking is overal aan te zien. Heerlijk zittende stoelen, 19 Harman Kardon speakers met active noise cancellation. En uiteraard alle snufjes die je maar kunt bedenken.

American party

Voor velen zal de Jeep Grand Cherokee SRT een droom blijven. Je betaalt er in Nederland ongeveer €170k voor.

Total
0
Share