Infiniti Q Inspiration concept is een rete strakke beauty

Infiniti is tijdens de North American Internetional Auto Show naar buiten gekomen met haar Infiniti Q Inspiration concept. Een nieuwe visie op de auto van morgen, oftewel een visie op de toekomst van de auto. Het model verscheen al in teasers, maar is nu in zijn geheel te bewonderen. En dat is alleen maar goed nieuws! De Infiniti Q is namelijk een ware beauty!

Infiniti Q InspirationInfiniti Q Inspiration

Zoals gewoonlijk is bij concepten gaat het hier om een toekomstvisie van het merk. De auto laat aan het publiek en alle aandeelhouders zien welke weg het bedrijf gaat berijden. Voor Infiniti betekent dat een periode waarin het ‘geavanceerde aandrijflijnen’ gaat toepassen, ofwel motoren met variabele compressie. Dat was een techniek die het bedrijf vorig jaar introduceerde, wat de motor in staat stelt om geen vaste verhouding van compressie te hebben. Dat stukje techniek noemt het bedrijf een VC-Turbo-krachtbron en wordt dus in alle toekomstige auto’s van Infiniti gestopt. Verder is het concept uitgerust met de bekende ProPilot, een semi-autonoom systeem dat Nissan en Infiniti langzaam maar zeker over het volledige portfolio uitrollen.

Futuristisch design

Dat het op technologisch vlak goed komt geloven we nu wel. Wat je daarnaast ook al kunt beoordelen is het uiterlijk en daar is absoluut niks mis mee. Verwacht dan ook zeker elementen van dit concept terug te zien in toekomstige auto’s van Infiniti. Japanners hebben altijd al een stevige relatie gehad met minimalistisch design en zoveel mogelijk comfort. Dat komt ook naar voren in de Infiniti Q. Het doel van het interieur is dan ook om een atmosfeer te creëeren waardoor je een gevoel van comfort, warmte en veiligheid ervaart. Een lifestyle die in Japan al lang nagestreefd wordt en waar je maar al te graag van proeft. En het is ook gewoon een retestrakke beauty!

Total
0
Share