Ook Jaguar komt met een elektrische wagen, de I-PACE!

Van Jaguar weten we onderhand wel dat ze geweldige auto’s kunnen maken. Zo schreven we laatst nog over de 9 klassiekers die herleeft zijn. Het enige wat nog miste in het catalogus van Jaguar, was een elektrische auto. Precies, ‘was’, want daar is nu verandering in gekomen met de Jaguar I-PACE Concept. Oké? Een elektrische Jag, can they pull it off?

Jaguar I-PACE Concept

Schokkend

De nieuwe Jaguar I-PACE Concept is een elektrische auto die vanaf 2018 over de Nederlandse snelwegen scheurt. Het zal de wereld in gaan als de eerste elektrische auto van van Jaguar. Daarnaast is het ook nog een leuke bijkomstigheid dat het een SUV is. Een flinke bak, die stoer aanvoelt en die Greenpeace kippenvel moet geven.De twee elektromotoren hebben een koppel van 7oo Nm en een vermogen van 294 kW, wat weer resulteert in 400 pk’tjes. Hierdoor kan het elektrisch beestje accelereren van 0-100 km/h in een kleine 4 seconden. Met een volle accu kan de Jaguar I-PACE concept 500 kilometer rijden.

Van binnen is de wagen net zo ruim als dat hij sportief is. Doordat hij geen verbrandingsmotor heeft, is er meer plek voor luxe in het interieur. Hierdoor heeft Jaguar vijf volwaardige zitplaatsen ter beschikking met veel beenruimte. De regels van shotgun zijn overbodig, want achterin zitten is ook een feest. Maar het liefste kruip je achter het stuur natuurlijk.

De Jaguar I-PACE Concept beloofd een bijzondere sensatie te zijn, alleen al tijdens het openen van de portieren. Een combinatie van technologie en design dat staat voor de toekomst, Jaguar heeft weer een mooie unieke auto op zijn naam staan.

Om dus terug te komen op de vraag of ze ermee weg kunnen komen: absoluut! Jaguar mag alles wat ons betreft.

Jaguar I-PACE Concept 1

Jaguar I-PACE Concept 2

 

Jaguar I-PACE Concept 4

Jaguar I-PACE Concept 7

foto’s: Jaguar

 

Total
0
Share