Land Rover viert 70 jaar aan Defender Works met 405 pk!

Iemand op het kantoor van Land Rover kwam erachter dat er in 2018 een jubileum te vieren valt. De Land Rover Defender bestaat namelijk 70 jaar en dat is goed nieuws voor alle liefhebbers. Dat kun je op verschillende manieren bekend maken. Autofabrikanten doen dat duidelijk het liefste op een manier waar de fans ook wat aan hebben. Daarom komt er na twee jaar afwezigheid een nieuwe limited edition Land Rover Defender Works op de markt!

Land Rover Defender Works

De Defender Works 70th Edition is een ode aan 70 jaar vol legendarische voertuigen. Een lange geschiedenis die nu samenkomt in de krachtigste en snelste Land Rover Defender die de fabrikant ooit heeft gemaakt. De wagen beschikt dan ook over een 5-liter V8 motor die er met gemak 405 pk en 515 Nm aan koppel uitperst.Wat genoeg vermogen moet leveren om elk terrein aan te pakken. Verwacht een terreinwagen die in zo’n 5,6 seconden de 100 km/u bereikt. Daar komt een topsnelheid van 170 km/u bij.

Het is anno 2018 echter een luxe bak met affiniteit voor dezelfde dirty jobs als vroeger, maar dan voor de fun natuurlijk.

Land Rover Defender WorksLimited edition

Je hebt keuze uit acht kleuren waarvan er twee een satijnfinish krijgen. Na een kleine rekensom kunnen we dan concluderen dat er waarschijnlijk 18 auto’s komen in dezelfde kleur. Of iedereen koopt ze gewoon in het prachtige sexy rood, waarin de wagen gepresenteerd is. Land Rover levert de Defender met een standaardpakket het dak, de grille en de wielkastranden in een Santorini Black.

Wanneer je dan de deur opent zie je aan de binnenzijde een overdaad aan Windsor leather, want je kan nooit genoeg leer in een auto stoppen. Of het echt past bij de agressieve uitstraling van de Defender Works is aan jou om te beslissen. Je moet alleen wel snel handelen. Land Rover houdt de productie op 150 stuks voor tenminste 150.000 pond. En dat is voor het instapmodel, maar daarvoor krijg je wel een exclusieve Land Rover waarvan er maar 150 bestaan.

Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works Land Rover Defender Works

 

Total
3
Share