De Alfa Romeo Giulia voor stervelingen

2016 bracht ons veel mooie auto’s. Wij konden maar niet wachten op de Alfa Romeo Giulia. En met name de Giulia Q liet onze monden open vallen. Maar een Giulia Q is met ruim €110k voor de meeste stervelingen niet te betalen. Gelukkig maakt Alfa Romeo ook een Giulia die wat toegankelijker is, maar is die wel leuk om in te rijden? Wij checkten het voor je.

Alfa Romeo Giulia

Over het model Giulia hoef ik je waarschijnlijk niet veel meer te vertellen. Mocht je toch onder een steen hebben gelegen, lees dan vooral nog even het artikel over de Giulia Quadrifoglio. Persoonlijk ben ik erg fan van Alfa, helemaal na in de Giulia te hebben gereden. We kenden de Mito, 4C en Giulietta natuurlijk al, maar de Giulia is het nieuwe Alfa Romeo hoofdstuk.

Next level Italiaans design

Van het interieur in een Alfa Romeo moet je houden. Persoonlijk vond ik de vorige generaties oké, maar niet heel spectaculair. Met de Giulia zie je dat Alfa een nieuwe weg is ingeslagen. Het interieur is weer helemaal anno 2017. Een start-stop knop op het stuur, waardoor je bijna het idee hebt dat je een Formule1 auto start. In ons geval was het nu een 2.2 liter diesel, dus dat is even anders. En verder eindelijk een fijn en niet te groot Alfa stuur. Verder een mega scherp scherm, met geweldige navigatie. Een vriend van me zou zeggen: helemaal up-to-date, maar zonder teveel poeha. En dat is het precies. Er zitten niet teveel knoppen en onnodige dingen in die je afleiden.

Italiaans rijden

We hebben deze Giulia 2 weken aan de tand gevoeld en zonder gekkigheid; ik vond het jammer dat hij weer weg moest. De Giulia ziet er lekker uit en reed bij mij – niet geheel onbelangrijk – gemiddeld 1 op 18km. En dat voor de sportiviteit die de Giulia diesel meebrengt. Het 2.2 liter dieselblok bracht 180pk op de achterwielen. Inderdaad, lekker achterwielaandrijving. Dat zie je helaas niet vaak meer. Dus wil je een lease (of koop) wagen, waar je veel plezier in beleeft, die zuinig rijdt en die er mooi uitziet, dan is de Giulia wel echt een serieuze kandidaat.

Quanto costa

De Alfa Romeo Giulia kan je zo gek krijgen als je zelf wilt. Zo kan je ruim €110k aftikken en de absurde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met 510PK kopen. Anderzijds heb je al een Giulia voor €41k. Daar krijg je of een 2.0 liter benzine (200PK!) of een 2.2 liter diesel (136PK) voor. De versie waar wij in reden was ongeveer €50k. Liever leasen? Je hebt een Giulia met 22% bijtelling.

 

 

 

 

Total
0
Share