Wilde jij altijd al James Bond zijn? Deze mannen zeiden nee!

Iedereen is opgegroeid in een periode met één bepaalde James Bond op het grote scherm. Als kind was je dan ook zeker gemotiveerd om ‘later’ een super spion te worden en de bad guys aan te pakken. James Bond was cool, mysterieus, maar ook elegant en een ware womanizer. Wie wilde nou geen Bond zijn? Het is de rol waar je never nooit nee tegen zegt! Zou je denken..

Voor hen was het té Bond

Tóch zijn er in de loop van de jaren een aantal acteurs geweest die nee zeiden tegen de rol. Dit is een lijstje van zo’n vijftien gentlemen, waarvan we er drie hebben uitgelicht:

Michael Gambon

Je kent hem hoogstwaarschijnlijk van Harry Potter waarin hij Dumbledore speelde. Hij was echter bijna bekend geworden als James Bond. In 1970 kreeg hij de kans om de rol op zich te nemen. Zijn antwoord? Ik denk niet dat ik knap genoeg ben om James Bond te spelen. Hierdoor was er plek voor Roger Moore die de rol in de jaren ’70 op zich nam.

Foto: Layer Cake

Liam Neeson

Liam Neeson is vooral bekend geworden met de films Taken, Star Wars en Schindler’s List. Daarnaast speelt hij regelmatig de torenhoge actieheld die iedereens kont schopt. Voordat hij echter bekend werd met actiefilms wilde de acteur heel iets anders. Zijn reden om in 1994 de rol te weigeren was namelijk dat hij geen actieheld wilde zijn. Inmiddels is hij 65 en daarmee één van de oudste actie filmsterren die we hebben. Je ziet maar weer hoe raar het leven kan lopen.

Foto: Taken 3

George Lazenby

En dit is absoluut de raarste uit de lijst. John Bingham was namelijk niet eens een acteur. Dat gebeurd wel vaker met Bond acteurs. George Lazenby bijvoorbeeld nam James Bond als eerste acting job. Het wordt pas echt raar nadat John de rol afwijst. Zijn babysitter werd enige tijd later vermoord en Bingham was nergens te bekennen. Als een echte James Bond verdween hij van de radar.

James Bond

De volgende acteurs hebben de rol van 007 óók aangeboden gekregen, maar voor bedankt: Richard Burton, Gary Grant, Patrick McGoohan, Rod Taylor, Steve Reeves, Clint Eastwood, Burt Reynolds en Adam West. Daarnaast hebben Pierce Bronson, Roger Moore, George Lazenby én Timothy Dalton, die allen wél de rol van James Bond vertolkt hebben, ook eens afgeslagen. Dalton en Moore wilden in eerste instantie niet de man zijn die Sean Connery moesten opvolgen. Lazenby accepteerde deze film wel, maar sloeg een contract van zeven daaropvolgende films af. En ook Pierce Brosnan moest de film The Living Daylights op het laatste moment afslaan, want de serie Remmington Steele, waar hij in speelde, werd vernieuwd.

De nieuwe Bond

Nu komt er binnenkort een nieuwe film aan met Daniel Craig als James Bond. Daarna is het tijd voor een andere acteur die de rol op zich neemt, volgens Craig zelf. Er zijn ontzettend veel kanshebbers die zeer geschikt zijn voor deze rol. Wie zou jij het liefste als 007 zien?

Source :

Made ManESSENTIALS