6 toffe winterbestemmingen, met verschillende karaktereigenschappen

CREDITS: Lin Mei | Unsplash

Doorgaans worden de meeste tripjes naar het buitenland worden rondom de zomervakantie gepland. Logisch ook, want dan is het natuurlijk lekker weer. En lekker weer betekent natuurlijk optimalos genietos.

Toch een gemiste kans, wat ons betreft. Er zijn alleen in Europa namelijk genoeg bestemmingen die ook tijdens de koudere maanden minstens net zo leuk zijn om te bezoeken.

De bestemmingen die je tijdens de winter moet bezoeken

Want, laten we even wel wezen: tijdens de zomermaanden staat een tripje naar een grote stad in Zuid-Europa ook meteen gelijk aan jezelf manoeuvreren door een enorme mensenmassa, absolute woekerprijzen bij hotels en temperaturen waar de gemiddelde Nederlander allesbehalve bestendig voor is. Wanneer je dezelfde stad in de winter bezoekt, hoef je voor toeristische plekken veel minder lang te wachten en ben je ook nog eens minder geld kwijt voor je tripje. Klinkt eigenlijk als de ideale cheatcode voor een topvakantie, toch? Zo denken wij er ook over, amigo. Daarom hebben wij voor jou dé bestemmingen die jij tijdens de winter moet bezoeken.

Málaga, Spanje

Fan van een bestemming die aangename temperaturen heeft? Dan is Malaga de perfecte plek voor jou. Deze stad, gelegen aan de Costa del Sol, biedt niet alleen een prima temperatuurtje tijdens de winter, maar ook nog eens flink wat historische bezienswaardigheden. Een kleine tip van ons: bezoek vooral de cafés in de smalle steegjes. Klinkt een beetje grimmig, maar hier vindt je de ware lokale plekjes. En mocht je na een paar dagen dan toch genoeg hebben van Málaga, kun je nog altijd de naburige steden Ronda en Sevilla bezoeken.

Rovaniemi, Finland

Als het dan toch al koud is, kan je er net zo goed een waar vriesfestijn van maken. En waar kan je dat beter doen dan in de officiële thuisstad van de Kerstman? Precies, nergens. In Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, kun je niet alleen de Kerstman ontmoeten, maar ook genieten van rendierensafari’s, hondensledetochten en uiteraard het noorderlicht. Als je er dan ook nog eens een iglo-accommodatie bij boekt, heb je al helemaal de full experience te pakken.

winter, <strong>6 toffe winterbestemmingen,</strong> met verschillende karaktereigenschappen
Foto” Marc Wieland | Unsplash

Lucerne, Zwitserland

Ah, Zwitserland. Mooi in de zomer, prachtig in de winter. Lucerne is de ideale bestemming om te genieten van de Zwitserse Alpen in haar optima forma. Natuurlijk is het ook mogelijk om hier te genieten van de wintersporten. En van de apres-ski mogelijkheden natuurlijk, ook niet bepaald onbelangrijk. De opstapplaatsen voor een paar van de mooiste treinreizen ter wereld bevinden zich niet heel veel verderop, dus ook hier kan je nog een beetje afwisselen in je dagelijkse activiteiten.

winter, <strong>6 toffe winterbestemmingen,</strong> met verschillende karaktereigenschappen
Foto: Lin Mei | Unsplash

Nice, Frankrijk

Nice staat voornamelijk bekend om de strandclubs, maar in deze tijd van het jaar kom je daar niet heel snel terecht. Gelukkig is er in deze kuststad ook tijdens de koude periode genoeg schoons te zien. Zoals bij de meeste bestemmingen moet je alleen weten waar je moet kijken. De Castle Hill is een enorme aanrader, terwijl de smalle straatjes van de Oude Stad zelf ook genoeg bekijks bieden. En, wederom, uitgekeken? Monaco ligt op een steenworp afstand, dus je kan weer lekker op avontuur gaan.

Florence, Italië

Lage hotelprijzen, minder toeristen en ongekend veel truffels. Dat is een beetje de samenvatting van Florence tijdens de wintermaanden. Volgens de experts is de winter juist dé periode waarin truffels groeien in Florence, waardoor je niet alleen kan genieten van de mooie bezienswaardigheden die Florence heeft te bieden, maar ook vooral van het eten. Niet dat je dat in de zomer niet doet in deze stad, maar toch: truffels zijn altijd welkom.

florence
Foto: Heidi Kaden | Unsplash

Valletta, Malta

Ah, Valletta in Malta, beter bekend als de culturele schatkamer van de Middellandse Zee. Deze bestemming herbergt niet alleen prachtige architectuur en een rijke geschiedenis, maar ook uitzonderlijk lekker eten en een prima klimaat. Ook op de koudere dagen blijft het in Malta vaak tussen de 15- en 20 graden. Dat is een stuk aangenamer dan de temperaturen die je hier in de zomer voorgeschoteld krijgt.

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…