Een goed begin is het halve werk: de voorbereiding voor je kerstcadeaus

CREDITS: Office Christmas Party | Paramount Pictures

Ja, ja, we weten het. We zijn een beetje vroeg met de voorbereidingen voor kerst. Maar hé, liever te vroeg dan te laat. 

Wij leren gewoon van onze fouten, amigo. De afgelopen jaren is het een aantal keer voorgekomen dat we twee dagen van tevoren realiseerden dat we nog een paar cadeaus misten. Tja, dan slaat de stress toch redelijk toe.

De voorbereiding voor je kerstcadeaus

Daarom beginnen we dit jaar een keertje wél op tijd met de voorbereidingen. En dat betekent niet dat we nu al dagelijks de winkelstraat aan het afstruinen zijn om een cadeautje te vinden voor onze partner, maar wel dat onze voorbereidingen al zijn gestart. Vooral als je voor meerderen op pad gaat, kerstcadeaus voor mannen kunnen helemaal lastig zijn, geldt áltijd: een goed begin is het halve werk hè. Om te voorkomen dat jij een paar dagen van tevoren nog altijd niet weet wat je moet halen voor je schoonmoeder, delen wij onze voorbereiding met jou.

Maak een lijst van mensen die je een cadeau gunt

De ervaring leert dat je tijdens het uitzoeken van je kerstcadeaus, altijd wel iemand vergeet. Kan gebeuren, maar het is wel lullig als je daarom tijdens kerst zonder cadeautje zit voor diegene. Maak daarom altijd een last van mensen die je een cadeautje gunt tijdens de feestdagen. Zo weet je zeker dat je niemand over het hoofd ziet. 

kerst, Een goed begin is het halve werk: <strong>de voorbereiding voor je kerstcadeaus</strong>
Foto: Glenn Carstens-Peters | Unsplash

Stel een budget vast voor kerst

De feestdagen zijn prijzig. Zo simpel is het. Het vaststellen van een budget voor je kerstcadeaus voorkomt dan ook een hoop financiële stress. Geen zorgen, je kan natuurlijk bij je partner net iets meer uitgeven dan bij die ene familielid die je eigenlijk niet mag. 

Onderzoek je cadeaus

Je hoeft niet aan te komen met een of ander wetenschapelijk rapportage, maar het is altijd een goed idee om een beetje onderzoek te doen naar de interesses, hobby’s en behoeften van de mensen die je op je lijstje hebt gezet. Probeer in de komende weken dus vragen te stellen die jou inspiratie bieden voor een goed cadeau. De truc is om subtiel te blijven, als je simpelweg vraagt naar welk cadeau ze willen hebben, is de spanning er ook wel een beetje vanaf. 

cadeautips vrouwen header
Foto: Roberto Nickson | Unsplash

Maak gebruik van kerstaanbiedingen

Als je merkt dat je budget je toch een beetje beperkt in je keuzes, is het een verstandige keuze om uit te kijken naar kerstaanbiedingen. Dagen als Black Friday en Cyber Monday staan weer om de hoek. Op die dagen krijg je op heel veel producten fikse korting, dat is dus de ideale manier om voor een zacht prijsje, toch een groots cadeau te fixen. 

Plan de dagen dat je voor kerstcadeaus gaat kijken

Je hebt nu nog even de tijd, amigo. Plan de dagen dat je tijd hebt om voor kerstcadeaus te shoppen dus alvast in. Er is in de komende tijd vast wel een zondagmiddag waar je nog niks te doen hebt. Onze tip: begin er meteen mee. Van uitstel, komt afstel. 

Personaliseer cadeaus voor kerst

Dure cadeaus geven is leuk, maar de echte kerstspirit ontbreekt dan nog een beetje. Om die spirit wél toe te voegen, is het nooit een verkeerd idee om je cadeaus te personaliseren. Een kaartje erbij met een lieve tekst of je cadeau laten graveren zorgt toch voor extra vreugde bij de ontvanger. Om het helemaal af te maken zorg je er dan natuurlijk ook nog even voor dat je cadeautje mooi verpakt is. En niet door de kassamedewerksters, maar door jezelf. 

Vergeet de betekenis van kerst niet

We weten dat we het nu allemaal aan het formuleren zijn alsof je je voorbereidt voor een of andere bootcamp. Zo voelt het misschien ook aan, maar vergeet nooit de ware betekenis van kerst: cadeaus zijn leuk, maar uiteindelijk draait het om het samengaan. Zorg er dan ook voor dat je op tijd met je geliefden bespreekt wanneer jullie elkaar zien. Jouw aanwezigheid is het grootste cadeau dat er is, amigo. Lekker cliché hè. 

kerst
Foto: Unsplash – Kraken Images