Gadgets die je meeneemt op je kampeertrip

CREDITS: Pars Sahin | Unsplash

Een tripje richting de Bahama’s, Ibiza of de Malediven heeft zonder twijfel zijn charmes.

Maar als echte Nederlanders zijn wij ook niet vies van een tripje richting Zeeland of Noord-Frankrijk om daar eens ouderwets te kamperen.

Dit zijn de tips voor jouw kampeertrip

Het gevoel van vrijheid dat je ervaart tijdens kamperen is er namelijk eentje die onbeschrijfbaar is. De ruimte, de buitenlucht en de natuur om je heen. Héérlijk. Afijn, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ook tijdens kamperen struggle je soms met praktische dingetjes, zoals bijvoorbeeld het ontbreken van een stopcontact. Daarom hebben wij dé tips voor jouw kampeertrip opgesteld.

En hé, deze tips zijn trouwens niet alleen handig als jij een weekje in Zeeland of Frankrijk gaat kamperen, maar ook als je drie dagen op het camping terrein van Pukkelpop of Lowlands moet ‘overleven’. Mooi meegenomen.

kamperen, Gadgets die je meeneemt <strong>op je kampeertrip</strong>
Foto: Josh Hild | Unsplash

Een powerbank op zak is altijd handig tijdens het kamperen

Zoals we net al zeiden, is er in je tent waarschijnlijk geen stopcontact aanwezig. Helaas komen ze niet zomaar uit de grond. Neem daarom een krachtige powerbank mee, zodat je je smartphone of tablet heel gemakkelijk kan opladen. Zo kan je al je kampeeravonturen gewoon vastleggen op je camera.

Zakmes en een alles-in-één multitool

Nummer één: een zakmes versterkt jouw ultieme kampeergevoel. Het geeft net dat extra beetje schwung als je iets openmaakt of doorsnijdt in stijl. Er zijn veel verschillende soorten, en alle zakmes soorten zijn er te veel om op te noemen, maar een beetje man weet hoe hij ermee om moet gaan.

Maar de absolute must have voor elke kampeerder: de alles-in-één multitool. Je kan wel alle verschillende soorten tangen, schroevendraaiers en blikopeners allemaal apart van elkaar kopen, maar het is natuurlijk veel handiger als je alles bij elkaar hebt. Met de alles-in-één multitool heb je alles in je broekzak om je tent te repareren, een flesje te openen of om de vis die je vanochtend hebt gevangen te fileren.

kamperen, Gadgets die je meeneemt <strong>op je kampeertrip</strong>
Foto: Saif71.com | Unsplash

Slimme waterfles

Je hebt natuurlijk geen kraan in je tent waar je even makkelijk je bekertje mee kan vullen. Een waterfles is daarom zeker geen overbodige luxe tijdens je kampeertrip. Maar waarom zou je genoegen nemen met een ‘gewone’ fles als je ook voor een slimme waterfles kunt kiezen? In deze high-tech flessen vind je een temperatuurregeling en een herinneringsfunctie die je helpt om genoeg water te drinken. En het chillste van alles? Er zit ook een filter in, waardoor je zelfs in het midden van de oceaan fris water kan drinken.

Bluetooth-speaker tijdens het kamperen

Misschien nog wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven: neem een speaker mee. Er is niks beters dan ’s avonds met zijn allen bij het kampvuur chillen met een biertje in je hand en je favoriete Spotify lijst op de achtergrond. En mocht je bluetooth speaker op zijn, dan ben je des te blijer dat je onze eerste tip hebt opgevolgd.

kamperen, Gadgets die je meeneemt <strong>op je kampeertrip</strong>
Foto: Phuc H. | Unsplash

Gadgets op zonne-energie

Mocht het zijn dat je powerbank ook al bijna leeg is, zorg er dan voor dat je een zonnepaneel oplader bij je hebt. Zo kan je je powerbank binnen no time weer opladen met behulp van de zon. Zo ben je altijd powered up en ready to go.

Nog een andere gadget die handig is op zonne-energie, is je zaklamp. Waarom zou je afhankelijk zijn van een batterij als de zon toch (vrijwel) altijd schijnt in de zomer? Leg hem overdag gewoon achter je tent zodat je heel de nacht gebruik kan maken van je zaklamp. Praktisch én milieuvriendelijk. Absolute win-win.

Draagbare koffiezetapparaat

Speciaal voor de mensen die afkickverschijnselen krijgen als ze niet elke ochtend een bakkie pleur naar binnen slurpen: het draagbare koffiezetapparaat. Wij weten als geen ander dat het gemiddelde bakje koffie op een camping niet te zuipen is, maar deze compacte gadgets leveren altijd een heerlijk bakkie. Ze werken op batterijen, maar als je batterijen op zijn kan je ze zelfs op je autostroom aansluiten.

kamperen, Gadgets die je meeneemt <strong>op je kampeertrip</strong>
Foto: Mark Basarab | Unsplash