Fotoserie: Wimbledon als speelveld voor modekoningen

CREDITS: Bigstock

Zeg je klassieke stijl, dan neem je in één adem Wimbledon mee. Naast dat het tennistoernooi één van de meest klassieke sportevenementen is, is het ook al jaren een speelveld voor modekoningen.

Wimbledon: een waar fashionwalhalla

Dit jaar zijn wij Nederlanders weer net even iets meer bezig met het oudste tennistoernooi ter wereld. Na het redelijke ‘succes’ van vorig jaar, op het heilige gras kwamen Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp allebei tot de vierde ronde, waren er hoge verwachtingen. Iemand met een Nederlands paspoort in de vierde ronde van Wimbledon… Dat was alweer even geleden. 2004, om precies te zijn. De talentvolle gasten werden respectievelijk uitgeschakeld door de legends Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Helaas werd Griekspoor dit jaar er al heel vroeg uitgekegeld. Misschien mede door de druk die op de ketel werd gezet. Maar goed, die druk is er altijd voor mensen die komen kijken. Op het gebied van mode dan.

Strenge stijlregels

Dat Wimbledon veel meer dan een sportevent is, weet iedereen. Als je aanwezig bent dien je er op-en-top uit te zien. Fashion en Wimbledon huppelen hand in hand over gras. Zo raakte Nick Kyrgios – zoals gewoonlijk – vorig jaar in opspraak omdat hij zich niet aan de kledingvoorschriften hield. Hij droeg namelijk rode schoenen toen hij de baan opkwam. Terwijl iedereen weet dat de tennissers uitsluitend witte kledingitems mogen dragen.

Deze situatie is veelzeggend. Net zoals dat ballenjongens- en meisjes ballenvangen in Ralph Lauren-kleding. Het laat zien dat Wimbledon een klassiek, ouderwets toernooi is. En dat maakt het juist zo mooi. Door de jaren heen heeft de crème de la crème van stijlvolle mannen stappen gezet op het terrein. Vaak op de tribunes en rondom de mythische plek waar het allemaal gebeurt. Het heeft unieke inspiratieplaatjes opgeleverd die we graag met je delen. Deze plaatjes laten zien dat de klassieke stijl nooit gaat vervelen.