De dikste Nike-sneakers die dit jaar nog uitkomen

CREDITS: Nike //. TIFFANY & CO.

Het is alweer 2023. De jaren blijven maar doortikken en de wereld verandert in rap tempo. Maar zelfs in dit land dat onder de zeespiegel verkeert, blijft er een paal boven water staan: Nike.

De dikste sneakers die we dit jaar gaan zien

Elk jaar kunnen we er namelijk vanuitgaan dat het merk met de Swoosh weer met de dikste sneakers op de proppen komt. En 2023 is daar natuurlijk geen uitzondering voor. We hebben dit jaar al wat releases gezien waar we fan van zijn, maar we hebben in de wandelgangen al vernomen dat er nog een paar absolute pareltjes hun opwachting zullen maken dit jaar. Daarom trekken wij alvast de stoute (Nike-)schoenen aan en verklappen we aan jullie welke dikke Nike sneakers we dit jaar gaan zien.

Nike Dunk Low ‘Valentine’s Day’

Laten we eerst maar een beetje in thema blijven met de Nike Dunk Low ‘Valentine’s Day’. Ieder jaar brengt Nike op Valentijnsdag een speciale release uit en dit jaar is dat niet anders. De sneaker oogt in ieder geval al lekker romantisch met bordeauxrode tinten in combinatie met roze en off-white elementen. Wij weten een ding zeker: als wij dit cadeautje op Valentijnsdag krijgen van onze loved one, zijn we ze eeuwig dankbaar. Swipe om de heerlijke paar sneakers zelf te zien.

Air Max 1 OG ‘Big Bubble’

Ja, ja. We hebben hem al aangekondigd: de return van de Nike Air Max 1 OG ‘Big Bubble’. In 1986 bleef het alleen bij een prototype voor dit model, omdat de bubbels te groot waren en de sneakers te snel scheurden. De Big Bubble-versie had namelijk een veel grotere ‘window’, oftewel het ‘airvak’. Zag er wel dik uit, maar aan kapotte schoenen heb je natuurlijk niks. Ondertussen heeft Nike dus de oplossing gevonden, vorig jaar verklapte Nike al dat ze bezig waren met de sneaker en eind maart lijkt de tijd eindelijk rijp te zijn voor menig liefhebber tijdens de Air Max Day 2023.

Jarritos x Nike SB Dunk Low

Sinds de wedergeboorte in 2020, zijn Nike SB Dunks weer populairder dan ooit. Nu komen er in een keer heel veel Dunks weer op de markt, maar eens in de zoveel tijd komt Nike met een hele opvallende release om de energie er goed in te houden. De Jarritos x Nike samenwerking behoort tot een van die opvallende releases. Als we een kijkje nemen naar de sneaker zien we een off-white basis met lichtbruine overlays. Bovendien is er een soort ‘scheur-effect’ aanwezig, waar we de oranje tinten zichtbaar krijgen. Jarritos kenmerkt zich middels de groene Swoosh en ook de klassieke oranje kleuren zijn terug te vinden aan de buitenkant onder de Swoosh.

OFF-WHITE x Nike Air Force 1 Low ‘Grey’ Paris

2022 was natuurlijk het tragische jaar waarin we Virgil Abloh, het meesterbrein achter Off-White, hebben verloren. Toch heeft hij nog genoeg ontwerpen liggen om ons de komende jaren te voorzien van hele dikke sneakers. Een paar dat tot die dikke sneakers behoort is de OFF-WHITE X Nike Air Force 1 Low ‘Grey’. De sneaker is geïnspireerd op basis van de Air Force 1 van ‘The Ten’-pack uit 2017, en dat zie je terug aan onder andere het gebruik van de dubbele grafische ‘Air’.

Tiffany & Co x Nike Air Force 1

We zitten natuurlijk al een maandje in het jaar en Nike neemt geen pauze in januari. Nee, nee. De eerste sneakers van dit jaar zijn deze week alweer gespot aan de enkels van LeBron James. We hebben het natuurlijk over de nieuwe Tiffany & Co x Nike Air Force 1. Deze komen volledig in een premium zwart suède toon met blauwe swooshes en het logo van Tiffany op de voorkant. Op de achterkant zien we ook nog een fijn detail, met de graphics van de samenwerking gegraveerd in het zilver.  De schoenen komen op 7 maart officieel uit, met een vraagprijs van 400 euries.

Nike SB x Air Jordan 4 ‘Pine Green’

Groen moet je doen. Zeker als het aankomt op de ‘Pine Green’ van Nike SB x Air Jordan 4. Net als vele andere sneakers in dit lijstje kleurt het bovenwerk off-white. De andere elementen die we zien op de hiel en het middenzool kleuren dus ‘Pine Green’. De zool krijgt een ‘gum bottom’ en het logo op de hiel krijgt bovendien een make-over in Nike SB sfeer. De sneakers zullen op 20 maart officieel gereleased worden, minder dan een weekje voor de Air Max Day van 2023.

Travis Scott x Air Jordan 1 Low ‘Olive’

Vier jaar na zijn ‘debuutsneakers’, komt Travis Scott met zijn zevende paar Air Jordan 1’s. Afgelopen september onthulde Travis de Olive Air Jordan 1 tijdens het Nike’s Just Do it Day. Ditmaal is er een low-top in zwart-en-wit, met als touch van Travis Scott enkele olijfgroene tinten op de Swoosh en buitenspel. Deze olijfgroene kleur moet een beetje de outdoor-esthetiek doorzetten die Travis wil handhaven bij zijn sneakers. Wij zijn fan.

Source:
LEES OOK