Een ode aan Virgil Abloh in stijlfoto’s

CREDITS: Myles Kalus Anak Jihem | WikiMedia Commons

Deze week is het een jaar geleden dat fashion icon Virgil Abloh op 41-jarige leef overleed. De man achter het hypemerk Off-White én voormalig creatief directeur van de mannenlijn van Louis Vuitton zal niet vergeten worden. Daarom brengen we een ode aan hem door middel van 41 stijlfoto’s. In zijn natuurlijk habitat, dus.

Misschien is fashion icon te kort door de bocht. Hij verbaasde designliefhebbers ook elke dag weer als ingenieur-architect en beeldkunstenaar, terwijl hij ook als DJ naam maakte. Een multitalent is dus een understatement, mogen we wel stellen.

Stijlfoto’s van Virgil Abloh

Op hun 41ste maken veel ondernemers piekjaren mee. Ook Abloh timmerde ongekend hard aan de weg, maar door een zeer zeldzame vorm van kanker sloeg het noodlot toe. Het was destijds niet bekend dat hij streed tegen de ziekte, dus het bericht sloeg echt in als een bom in de fashion scene. Eén van de meest indrukwekkende eerbetonen tot nu toe werd door Louis Vuitton zelf aan de wereld laten zien. De tribute video Virgil Was Here laat aan mensen zien dat alles mogelijk is:

De stijl van een creatief genie

Als creatief genie kwam hijzelf ook elke dag stijlvol voor de dag. Met als leidraad streetwear, maar hij kon op zijn Virgil Ablohs ook weleens een out-of-the-box-outfit laten zien. Om hem en zijn stijl in ere te houden willen we hier zijn beste outfits showen met een fotoserie. Geniet ervan en laat je inspireren om er alles uit te halen, qua fashion en qua creativiteit. Al gaan deze elementen hand in hand door het leven.