Vijf manieren om makkelijk vet te verbranden

CREDITS: Anastase Maragos

Denk je bij vet verbranden meteen aan een lange sessie in de sportschool? Het is goed dat je sportief bent, maar het is niet áltijd nodig. Met deze 5 manieren verbrand je je vet op een makkelijke manier. Snel afvallen is allesbehalve makkelijk, maar wij gaan je helpen.

Vijf manieren om makkelijk vet te verbranden

Je lichaam haalt energie uit de hoofdbestanddelen van je voeding: koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij de verbranding van energie worden vóór de eiwitten en vetten, eerst nog de koolhydraten de kop ingedrukt. Daarom worden diëten zoals het koolhydraatarme dieet en het ketogeen dieet vaak aangeraden wanneer iemand van zijn welvaardsbuikje af wil komen.

Omdat je bij deze diëten weinig koolhydraten binnenkrijgt, gaat het lichaam sneller door naar het verbranden van vet. Maar wie heeft er nou zin in een dieet? Met deze tips verbrand je makkelijk vet zonder dat je daar echt bij na hoeft te denken!

1. Avondje in de kroeg

Van je vet afkomen en toch naar de kroeg? Sign us up! Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar ook hier is het mogelijk. Daag je vrienden uit voor een potje poolen of darten. Hiermee verbrand je namelijk zo’n 2,5 calorieën per kilogram lichaamsgewicht per uur. Het gemiddelde gewicht van een man is ongeveer 85 kilo. Dat betekent dat je bij dit gewicht tijdens een potje van een uur ruim 210 calorieën verbrand. Let the games begin!

Vet verbranden
Foto: Klara Kulikova

2. Eitwitten in de ochtend

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je ’s ochtends eiwitten eet, je minder vaak aan eten denkt gedurende de dag. Daarnaast laten eiwitten je langer vol zitten. Ten gevolge hiervan eet je 400 calorieën per dag minder. Ideaal.

Check ook: Spieren kweken begint bij een goed ontbijt: 4 kickstart recepten

3. Baby, it’s cold outside

In ons kikkerlandje zijn de winters vaak lang en koud. Ideaal voor een betere vetverbranding. Door de combinatie sport en een lage lichaamstemperatuur, wordt vet sneller verbrand. Dit komt omdat je lichaam harder moet werken om warm te blijven.

Nog een positieve bijkomstigheid van bewegen in de kou is dat het ook mentale voordelen heeft. Door beweging in de frisse buitenlucht krijgen je hersenen extra zuurstof. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker leert en onthoudt. Daarnaast stimuleert het ook nog eens je creativiteit en probleemoplossend vermogen!

Vet verbranden
Foto: Flo Karr

4. Aardbeien

Door wekelijks drie keer aardbeien te eten zou je volgens het wetenschappelijk tijdschrift Circulation meer vet verbranden. De flavonoïden die in aardbeien zitten zouden er namelijk voor zorgen dat je aderen verwijdt worden. Dit draagt bij aan een betere afvoering van opgehoopt vet. Daarnaast zorgen aardbeien ervoor dat je voor een bepaalde tijd geen zoete trek meer hebt. Win-win!

5. Geen frisdrank en vruchtensap

Wanneer je vet wil verbranden kun je beter geen frisdranken of vruchtensappen drinken. In deze dranken zitten namelijk ongeveer vijf suikerklontjes per glas. Een goede vervanger is bijvoorbeeld een karaf water met schijfjes komkommer, citroen en munt. Dit is naast dat het lekker is, ook nog gezond. Ook is het drinken van genoeg water belangrijk voor verteringsprocessen. Water zorgt er namelijk voor dat dit soepel verloopt.

Vet verbranden
Foto: Jacalyn Beales
LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…