Door deze oefening word je pas echt beter in bed

CREDITS: Walid Riachy | Unsplash

Hoewel het vaak allemaal wel snor zit tussen de lakens, kan het zomaar eens voorkomen dat die vriendelijke vriend in je broek jou in de steek laat. De ene keer komt het door de spulletjes die je in je mond hebt gestopt en een andere keer komt het door een ontzettend drukke werkdag. Als je partner jou op bed gooit is er niets zo vervelender dan te moeten zeggen dat je vandaag een ronde moet overslaan. Wat nou morgen een nieuwe dag? Helemaal nergens voor nodig. Lichten dempen, muziekje aan en bespring haar als nooit te voren, want hier is de oplossing:

Door deze oefening word je pas écht beter in bed

Een studie die werd uitgevoerd door James Cook University in Australië heeft dé oplossing gevonden. Er werden meerdere onderzoeken over de hele wereld vergeleken die betrekking hadden op het uitvoeren van bekkenbodemoefeningen. Een groot deel van de 650 deelnemers zag daardoor duidelijk verbetering tussen de lakens. Het ging hier vooral om mannen die last hebben van erectiestoornissen of vroegtijdige zaadlozingen. Waar eerst te pas en te onpas medicijnen werden voorgeschreven – met vaak een reeks aan bijeffecten – worden bekkenbodemoefeningen nu als meest effectieve vorm van behandeling gezien. Door dagelijks oefeningen te doen zou jij zomaar eens beter kunnen gaan presteren in bed.

Meer effecten bij het trainen

Er zijn verschillende manieren om meer effecten te krijgen als je jouw bekkenbodem traint. Het belangrijkste daarbij is om de bekkenbodem aan te spannen en op te rekken. Een rechte houding aannemen als je op een stoel zit is dan stap één. Hierdoor kan je de bekkenbodem beter aanspannen en zullen spieren versterken. Doe je dit niet, zal er er een grote druk op komen te staan. Ook een juiste ademhaling kan het verschil maken. Hierbij dien je diep in te ademen in je buik. De bekkenbodem zal dan ontspannen, waardoor deze nog beter te trainen is. Tijd voor het echte werk!

beter in bed worden
Foto: Jelmer Assink

Kegeloefeningen

Kegeloefeningen zijn dé manier om je bekkenbodem te trainen. Hoewel er vaak eenvoudig over wordt gedacht, voeren veel mensen deze oefeningen toch verkeerd uit. De één gebruikt te veel buikspieren en de ander houdt zijn adem in. Je zal daarom eerst de juiste spieren moeten vinden die je moet gebruiken bij de oefeningen. Om je bekkenbodemspieren te voelen, kan je tijdens een bezoek aan het toilet midden in je plasbeurt een pauze houden. De spieren die je op dat moment gebruikt, zijn de spieren die je moet gebruiken bij kegeloefeningen.Je kan dit dus ook doen zonder te plassen. Got it?

In het begin vind je waarschijnlijk het handigst om de oefeningen liggend uit te voeren. De Pelvic Tilt Into Bridge is een perfecte kegeloefening om mee te beginnen. Ga op de grond liggen waarbij je voeten op de grond staan en je knieën boven je hakken zitten. Vervolgens beweeg je jouw bekken naar het plafond en wordt de onderrug gestrekt. Hierbij wordt je maag naar binnen ingetrokken.

Om vervolgens over te gaan op een brug til jij je hele wervelkolom op exclusief je nek. Deze brug houd je vijf seconden aan en ontspant daarna vijf seconden. Dit herhaal je tien keer en doe je zo drie keer op een dag.

Al snel zal je merken dat jij je techniek perfectioneert en je bekkenbodemspieren gaat herkennen. Je kan de tijd van de oefening verlengen of het aantal herhalingen omhoog schroeven. Uiteindelijk zullen de gebruikte spieren jou gaan helpen om langer door te kunnen onder de lakens. That’s where all the magic happens!