15 Onmiskenbaar Mooie Wildlife Foto’s van David Yarrow

CREDITS: David Yarrow

Een van s ’werelds meest vooraanstaande Wildlife fotografen en conservationist, David Yarrow, komt naar Nederland met een niet eerder vertoonde overzichtstentoonstelling van zijn werk en leven. De foto’s van David Yarrow zijn onderscheidend door hun gevoel van atmosfeer, verbondenheid en aanwezigheid. Een bijna tastbare beleving zoals zelden vertoond. Zo ook David zijn laatste meesterwerk “Mankind” van de Dinka stam wakend over hun 25.000 stuks tellend vee stapel. Genomen tegen de grens van door oorlog geteisterd Zuid Soedan, na dagen van stoffige weggetjes, uren te voet en wadend door met krokodillen bevolkt water. Staand op een meegesleept laddertje weet David een foto te nemen die met elke blik een ander verhaal toont. Apocalyptisch en hemels tegelijk. Uitverkocht tegen 50.000,- euro per foto en aangekocht door diverse musea waaronder het Lincoln Museum in New York.

De visie van David Yarrow

“Om foto’s te nemen waar mensen stil van worden moet je verrassen, verbazen en vernieuwen. Zaken tonen die niet eerder zijn vertoond. Je kunt de wereld niet vernieuwen met een foto van een schaap in Nieuw Zeeland. Diep in afgelegen Afrika of de extreme uithoeken van het Poolgebied, daar ligt het onontdekte territorium. Tussen vertrek en het maken van de foto moet minimaal vijf dagen zitten, anders kan iedereen het. Je moet er letterlijk bovenop zitten anders is het ongeloofwaardig. Laat ik het zo zeggen, een mooie vrouw fotografeer je toch ook niet met een 400mm lens?”

Foto’s

Het werk van David Yarrow is van 7 november tot en met 31 december te zien in een grote overzichtsexpositie in Kunsthuis Amsterdam, Amstelveenseweg 135 en vanaf dat moment ook verkrijgbaar bij Kunsthuis Leiden en Breda.

 

Total
0
Share