The Macallan released exclusieve 72-jarige whisky

CREDITS: The Macallan

The Macallan is een van de bekendste single malt whisky’s. De destilleerderij werd bijna 200 jaar geleden opgericht in het hart van de Schotse Hooglanden. Om precies te zijn in Speyside, waar het barst van andere distilleerderijen. In de streek langs de rivier Sprey zijn er rond de vijftig gevestigd. Denk aan bekende merken als Glendfiddich, The Glenlivet en Cragganmore. Het is dan ook niet zo vreemd dat in Speyside 50% van alle single malt whisky’s van Schotland worden geproduceerd. The Macallan is er al vanaf het begin bij en is een van de eerste distilleerderijen in Schotland met een officiële licentie. Dat bedrijf heeft nu iets te vieren!

The Macallan released exclusieve 72-jarige whisky

De reden hiervan is de opening van een nieuwe whisky distilleerderij ter waarde van meer dan €175 miljoen. Deze opening wordt gevierd met de release van de oudste single malt die het bedrijf ooit heeft gebotteld. Maak kennis met The Macallan 72 Years Old in Lalique. De whisky wordt geleverd in een prachtige karaf: een Genesis Decanter van de exclusieve Franse glasblazer Lalique. Uiteraard gepresenteerd in een glanzende luxe houten behuizing. Het karaf en de behuizing zijn ontworpen om het uiterlijk van de nieuwe distilleerderij te weerspiegelen.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat er in het karaf zit. Eenmaal geopend word je blootgesteld aan aroma’s van turf, citroenen, groene appels, vanille, rozijnen en gember. Daar worden vleugjes van houtkruiden, turfrook, citrus, rijk fruit en eikenhout aan toegevoegd.

The Macallan, The Macallan released exclusieve 72-jarige whisky

Aardig zakcentje

Het uiterlijk doet je al vermoeden dat er een aardig prijskaartje aan de whisky hangt. Goed geraden. Een enkele fles kost je namelijk zo ongeveer €53.000. Iets te duur en wil je daarom liever een glaasje? Tik dan maar even €11.000 neer. The Macallan heeft slechts 600 karaffen geproduceerd en weinig whisky liefhebbers zullen er dus van mogen genieten. Past deze exclusieve whisky niet binnen je budget? Gelukkig zijn er er meer dan genoeg opties voor een heerlijke whisky.

 

 

LEES OOK