Airbnb Finds: verblijf in deze Tweede Wereldoorlog Airbnb

Midden op het platteland van Tain, Schotland, staat deze voormalige Tweede Wereldoorlog Airbnb met de naam Fleet Air Arm basis. De HMS Owl Air Control Tower diende als unieke buitenpost tijdens de Tweede Wereldoorlog en staat tegen de Schotse Hooglanden aan. Het gebouw heeft een dikke renovatie van vijf jaar ondergaan en is daarbij omgetoverd tot gezinswoning en Airbnb verblijf. Een bijzondere Tweede Wereldoorlog Airbnb locatie om de nacht door te brengen dus.

Tweede Wereldoorlog Airbnb

Het gebouw, met matzwarte buitenkant, heeft tijdens de renovatie de originele, met staal omlijste ramen en muren behouden. Ook in de antieke en fabrieksachtige inrichting zie je nog veel sporen van vroeger terug.

Het project is een gezinswoning, maar dan wel een hele ruime. Vandaar dat de familie die er woont, je aanbiedt om bij hen op de bovenste verdieping te komen slapen. Vanaf deze verdieping heb je meteen een spectaculair uitzicht over de ongerepte Schotse Hooglanden.

Mocht je interesse hebben in dit historisch pareltje, dan betaal je via Airbnb zo’n €87 per nacht. Daarbij krijg je een eigen jacuzzi, de optie om ontbijt te bestellen en heb je toegang tot de woonkamer van de familie zelf.

Foto’s: Airbnb.com

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…