EuroMillions winnaar jaagde er in 8 jaar 40 miljoen euro doorheen

CREDITS: Viacheslav Bublyk

Het zou je maar overkomen: een loterij als EuroMillions winnen en de volgende dag als multimiljonair wakker worden. Dat overkwamen Colin Weir en zijn vrouw Christine Weir in 2011. Zij wonnen deze loterij en haalden daarbij het grandioze bedrag van maar liefst 176 miljoen euro binnen.

Helaas overleed Colin vorig december op 71-jarige leeftijd. Maar om te zeggen dat Colin ‘goed’ van zijn laatste levensjaren heeft genoten is een understatement. Hij jaagde er in deze laatste acht jaar namelijk 40 miljoen euro doorheen. Dat komt uit op zo’n €110.000 per week. Sign us up!

Deze EuroMillions winnaar jaagde er in 8 jaar 40 miljoen euro doorheen

Volgens een financieel expert van de Schotse krant Daily Record is het ‘een hele prestatie’ om in acht jaar tijd 40 miljoen te spenderen. Nu vraag je je waarschijnlijk af, waar hij die 40 miljoen zo snel gelaten heeft. Colin besteedde zijn gewonnen geld aan bijvoorbeeld auto’s en aan zijn favoriete voetbalclub Partick Thistle. Hier kocht hij voor 55 procent aan aandelen. Naast zijn kinderen Carly en Jamie, kregen ook Colins vrienden en verschillende goede doelen een deel van de winst.

Toen Colin vorig jaar overleed, trakteerde hij zijn vrienden en familie vanuit zijn graf ook nog even op een luxueus feest met alles erop en eraan. Het feest werd in het Trump Turnberry Hotel gehouden.

Bezittingen

Zoals verwacht had Colin ook wat indrukwekkend ‘speelgoed’ in de garage staan. Zo kocht hij na het winnen van de EuroMillions loterij een Bentley Arnage, een Jaguar F-Pace SUV, een Mercedes E Class Estate en een Mercedes V Class. Daarnaast bezat hij voor ruim 230.000 euro aan juwelen, kunstwerken en meubels. Daarnaast woonde hij zelf in een ‘bescheiden’ optrekje met zeezicht in het Schotse Ayr van zo’n 1,2 miljoen euro.

Christine

Helaas heeft Colins vrouw Christine niet zoveel van het prijzengeld gezien. Colin is namelijk vorig jaar na een huwelijk van 38 jaar van haar gescheiden. Wél schonk hij zijn ex een exclusieve woning van 3,8 mijoen euro die zij toen ze nog samen waren hadden gekocht. Dit huis kochten ze na een bezichteging van amper tien minuten. Vorige jaar verkocht Christine het huis voor ver onder de marktprijs. Ze haalde er uiteindelijk ‘maar’ 2,5 miljoen euro uit.

miljoen
Foto: Waldemar Brandt
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…