Macallan opent brute nieuwe distilleerderij van €220 miljoen

Het bekende, luxe single malt merk The Macallan krijgt een nieuwe distilleerderij. En niet zomaar eentje. Het gebouw is een kenmerk van de hedendaagse architectuur, maar staat gesitueerd tussen de authentieke Schotse heuvels. Het uiteindelijke doel van de nieuwe distilleerderij was: zo veel mogelijk schoonheid en zo weinig mogelijk ruis in het Speysidelandschap. De vernieuwde distilleerderij staat in het gebied Speyside, omdat dit een belangrijk Schots whiskygebied is.

Naast dat het de vernieuwde distilleerderij van The Macallan is, wordt het ook een bezoekerscentrum. En dit allemaal op de plek waar het begon: op het Easter Elchies-landgoed te Schotland, dat zich sinds 1824 de thuisbasis van de beste luxe single malt mag noemen.

De deuren worden in juni geopend, dus zet deze distilleerderij maar op je lijstje als je een reis naar Schotland op de planning hebt staan.

Nieuwe distilleerderij Macallan

Edrington heeft de nieuwe ‘Macallan Distillery’ onthuld. Edrington omvat een paar grote alcoholische drankenmerken in de wereld, waaronder The Macallan dus. Het bedrijf heeft uiteindelijk zo’n $255 miljoen geïnvesteerd in het project en creëerde daarmee 60 banen. Buiten dat werkte er ook nog eens 400 mensen mee aan de bouw van de nieuwe distilleerderij. Het kostte deze mensen zo’n drieënhalf jaar om het af krijgen. En dit allemaal voor het ultieme resultaat: de productie van The Macallan wordt een derde vergroot én het ziet ook nog eens bizar vet uit.

Het project is ontworpen door de architecten van Rogers Stirk Harbour + Partners. Dit architectenbureau ontwierp  eerder al brute gebouwen zoals Heathrow Airport Terminal 5 in Londen, The Centre Pompidou in Parijs en Terminal 4 van Madrid Barajas Airport. Het dak van het gebouw is een golvende, houten dakconstructie die bestaat uit 380.000 verschillende componenten. Daarmee is het één van de meest gecompliceerde houten dakconstructies van de wereld.

De hoofdarchitect van Rogers Stirk Harbour + Partners, Graham Strik, zegt het volgende over het project: “Het landgoed van The Macallan is een heel speciale plek; een plek waar we graag komen en die we erg respecteren. De visie was altijd ambitieus, maar dit project daagde ons uit iets te ontwerpen dat inspireert op ongekende niveaus.”

The Macallan

Het Schotse merk loopt dus al een tijdje mee en is daardoor ook al vele malen bekroond. Daardoor is het merk een van de meest geliefden single malt whisky’s. Vooral dankzij de uistekende kwaliteit. Ga ook maar eens na welke whisky Harvey Specter dronk in Suits. Juist je raadt het al, The Macallan. Het bedrijf is opgericht door Alexander Reid en ondanks dat ze vernieuwen door bijvoorbeeld een distilleerderij, blijft de whisky zijn authentieke smaak behouden.

Total
1
Share