Glamping 2.0: overnachten in een heli

Kamperen is alleen leuk als je het goed doet. Óf je gaat off the grid survivallen met alleen de noodzakelijke basics, óf je kiest voor comfort en overnacht in een glamping accommodatie. Want vrijwel niemand wordt blij van een gammele tent in Zuid-Frankrijk, waar het krioelt van de Nederlanders en je met een wc-rol onder de arm een walk of shame over de camping moet maken.

Maar er is ook nog een derde mogelijkheid. En dat is overnachten in deze helikopter. Misschien wel de tofste optie als je het ons vraagt!

Helicopter Glamping

Eigenaren van een boerderij middenin het prachtige landschap van Schotland kwamen op het geniale idee om een oude helikopter in hun achtertuin te zetten. Niet voor de sier, maar als accommodatie voor gasten. Vorig jaar kochten zij daarom deze Royal Navy Sea King helikopter, om deze vervolgens volledig om te bouwen en op te knappen. Het kostte ze uiteindelijk een jaar om het ding volledig glamping-proof te krijgen, maar dat is het zeker waard geweest. Het resultaat is fantastisch!

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet zeggen, maar de helikopter is nog ruim ook. Met twee tweepersoonsbedden en één eenpersoonsbed is er ruimte genoeg voor twee volwassenen en drie kids. Al kan je er natuurlijk ook alleen met je meissie overnachten. Daarnaast is de heli voorzien van een badkamer, keuken en WiFi én kan je in de cockpit genieten van een prachtig uitzicht. Aan luxe dus geen gebrek!

De heli is sinds kort te boeken en kost rond de €165,- per nacht. Dus als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe het is om in een helikopter te slapen; dit is je kans!

helicopter-glamping3

helicopter-glamping5

helicopter-glamping4

helicopter-glamping

helicopter-glamping1

helicopter-glamping2

Total
7
Share