De iconische Volkswagen T1 keert terug!

De Volkswagen T1 is misschien wel de allerbekendste – en anders wel de meest geliefde – auto van het Duitse merk. Voor veel mensen is het hebben van zo’n bus de ultieme droom, waardoor ze zijn uitgegroeid tot echte collectors items. Stiekem hopen wij al jaren op een terugkeer van de T1 en onze wens lijkt eindelijk in vervulling te gaan. Volkswagen heeft namelijk bevestigd dat de I.D. Buzz Concept, de moderne variant van de iconische bus, daadwerkelijk in productie zal gaan!

I.D. Buzz Concept

Begin dit jaar onthulde Volkswagen een volledig elektrische bus die veel deed denken aan de iconische vierwieler. De concept car werd tijdens de Detroit Motor Show gepresenteerd aan het grote publiek als dé nieuwe Transporter T1. Omdat het om een studiemodel ging, was de kans dat ‘ie er daadwerkelijk zou gaan komen klein. Tot nu. Volkswagen-baas Herbert Diess heeft namelijk bevestigd dat de I.D Buzz echt in productie zal gaan. Tegen Auto Express zei hij: “Auto’s met een emotionele waarde zijn erg belangrijk voor ons merk. We verkopen bijvoorbeeld nog altijd enorm veel Beetles, voornamelijk in de VS. En straks zal ook de Microbus weer op de markt zijn. We hebben namelijk besloten dat we ‘m gaan bouwen.”

volkswagen-t1

De I.D. Buzz Concept is het tweede studiemodel in Volkswagens elektrische I.D.-reeks. De bus is duidelijk geïnspireerd op de Transporter T1 en is daardoor de perfecte combinatie van oud en nieuw. Oud vanwege de iconische tweekleur en vorm, nieuw vanwege alle moderne snufjes. Natuurlijk, de charme van de oude T1 mist. Maar je moet maar zo denken: over 67 jaar moeten ze ook klassiekers hebben.

Dankzij de elektrische aandrijving heb je zeeën van ruimte. De bus biedt ruimte voor acht man én hun bagage. Ook deze nieuwe generatie T1 is dus zeer geschikt voor een roadtrip met vrienden.

Wanneer we daadwerkelijk rond kunnen rijden in dit ding is nog niet bekend. En ook over de prijs heeft Volkswagen helaas nog niks losgelaten. We houden je op de hoogte!

volkswagen-t1-2

volkswagen-t1-1

Total
1
Share