Vintage motorfietsen van het Amerikaanse Janus

Janus Motorcycles brengt de geest van het motorrijden in een kleine, lichte machine. Het bedrijf uit Indiana eert tijdloze stijlelementen en combineert die met de moderne technieken. Voel een directe verbinding met de weg door het krachtige gevoel van snelheid. Tijdens het ontwerpen is constant rekening gehouden met het hoogste niveau van kwaliteit, het ontwerp en prestaties. Janus focust zich met haar vintage motorfietsen op eenvoud van bediening en onderhoud. Het mooie is dat alle onderdelen van de motorfietsen binnen twintig mile van Janus zijn gefabriceerd. Ze nemen jullie graag mee in hun verhaal…

Vintage motorfietsen

De mannen van Janus zijn erg geïnteresseerd in architectuur. Vandaar dat er gekozen is voor een traditioneel klassiek design. De vintage motorfietsen zijn absoluut geen replica’s: het zijn eigentijdse, praktische machines met een knipoog naar de ontwerpen van de vorige eeuw. Werp jezelf even helemaal terug in de tijd met hun oogstrelende design. Janus is in staat om eindeloze verbindingen te creëren tussen haar motorfietsen en rijervaringen.

 

Het proces

De aanpak van de bedrijf vergt een andere insteek dan de meeste motoren die vandaag worden gemaakt. De kleinschaligheid van het merk, maakt het mogelijk om hun productie te richten op het gevoel van vrijheid. De kernwaarde van het bedrijf is de relatie tussen het ontwerpideaal en de realisatie van de productie. Met alle massaproductie van tegenwoordig klinkt de aanpak van Janus ons als muziek in de oren. Het team van vijf mannen heeft naar onze mening een prachtig product neergezet. Oordeel anders zelf maar even:

vintage motorfietsen

Total
5
Share