Met Triumph van Amstel naar New York in een dag

2016 was een druk jaar voor Triumph Motorcycles. Het iconische Britse merk lanceerde een geheel nieuwe Bonneville familie inclusief Thruxton en Street Twin. Kort daarop zag de ‘Bobber’ het levenslicht en werd de Scrambler stevig onder handen genomen. Veel mooi retro design.
De Triumph Twin Community (Mike, Robin en Ron) werden door de Nederlandse vestiging van deze fabrikant uitgenodigd de Bobber, Scrambler en de Street Cup flink aan de tand te voelen

A ‘royal’ Triumph day

Dat moest wel een ‘koninklijk dagje worden’. Het thema van deze rit was dan ook snel bepaald, met de mooiste hotels van Amsterdam en Rotterdam als start- en eindpunt. Een route met ‘urban’ elementen en kronkelende landweggetjes. Volop gelegenheid de eigenschappen van elk model uit te proberen.

Hoe parkeer je een motor in de hal van een vijfsterren hotel?

Een bijzondere uitnodiging van de directie van het Amstelhotel om drie motoren niet vóór maar ín het hotel te plaatsen. Met een behoorlijke trap als enige ingang een aardige uitdaging. Een hellingproef in stijl werd het. In ‘Evel Knievel’ de majestueuze hal binnenrijden. Nooit eerder vertoond.
Voor de Scrambler met de zijn forse grondspeling niet echt een probleem. De sportieve Street Cup volgde vrij gemakkelijk, maar bij de Bobber moest er toch wat spierkracht aan te pas komen.
De uitstraling van alle motoren paste prima bij deze chique omgeving. Oordeel zelf, maar de Bobber lijkt zich hier het meest op zijn gemak te voelen. Een verzoek om een ‘burn out’ te mogen maken op het glanzende marmer werd helaas glimlachend afgewezen.

Style meets vintage

Helaas geen tijd voor een ‘high tea’ in het Amstel. Vol gas en als ondeugende knapen vol gas knallen door de drukke ochtendspits in Amsterdam. Een natuurlijke habitat boor de Bobber, op de voet gevolgd door de wendbare Scrambler.
In de Prinsenstraat in Amsterdam bevindt zich een fantastische winkel als je van stijlvolle vintage herenkleding houdt. De eigenaar Tommy Page reageerde direct enthousiast op het voorstel wat leuke foto’s voor zijn winkel te maken.
De mooie stukken die hij had klaargelegd gaven een extra ‘boost’ aan het retro gevoel van alle drie de motoren.

Op weg naar New York

Hoe leuk het werk als fotomodel ook is, rijden stond deze dag voorop. Een prachtige route binnendoor was uitgezet. Het weer was magnifiek, met volop zon met wat wind voor de nodige koeling. Heerlijke dijkwegen met gave bochten. De uiterste randen van de banden werden regelmatig opgezocht en elke snelheidsbult werd een sportieve uitdaging voor ‘air time’.

Late lunch

In Rotterdam zit ruim een half jaar een gave tent waar je een leuke mix treft van lekker eten, trendy motoren en dito kleding. Geen oubollige groene neonhesjes, maar smaakvolle kleding voor de hippe motorrijder.
Door onze late aankomst werd de lunch meer een ‘vier uurtje’ want er moesten nog mooie foto’s geschoten worden bij hotel New York en het licht was nu nog perfect.

New York, New York!

“…. So good they named it twice” zong Sinatra al jaren geleden. Met de drie aandachttrekkende motoren op de kade tegenover het hotel. De terrassen zaten vol, maar je bent nooit lang alleen op een mooie Triumph.
Dat je met alle drie de modellen voldoende aandacht en opgestoken duimen krijgt mag een belangrijke conclusie van deze dag zijn. Waar je ook rijdt of op welke locatie je een van deze modellen ook parkeert, er is al snel iemand die je vol interesse aan zal spreken.
Het retrosegment is ‘sizling hot’ waarmee een heel nieuwe groep motorrijders in stijl de wegen een stuk mooier maken.

Total
0
Share