Toyota Hilux Tonka: de auto waar je als klein jongetje van droomde

Remember hoe je vroeger uren zoet kon zijn met je eigen autoverzameling? Wij gokken dat ook jouw favoriet de geel-zwarte truck van speelgoedfabrikant Tonka was. Helaas kwam deze auto nooit veel verder dan de zandbak. Tot nu. Toyota en Tonka hebben namelijk de handen ineen geslagen om de dikste auto van 2017 te maken. Het resultaat is de Toyota Hilux Tonka, waarmee de twee (speelgoed)autofabrikanten een ode aan je kindertijd brengen.

Toyota Hilux Tonka

De fantastische bak is een creatie van Toyota Australië. De mannen Down Under raakten geïnspireerd door de Tonka Trucks en ontwierpen er zelf één. De Toyota Hilux Tonka is een eerbetoon aan de gelijknamige producent van modelauto’s en lijkt verdacht veel op je speelgoedautootje van vroeger. Ein-de-lijk kan je dus écht rondrijden je droomauto van vroeger.

hilux-tonka-concept2

Het echte werk

De Hilux kennen we natuurlijk al. De Tonka-variant is nóg wreder. Deze nieuwe pick-up staat zo’n 15 centimeter hoger op zijn forse 35-inch banden. Dit in combinatie met een 2,8 liter viercilinder turbodiesel, een nieuwe set veren en stevige beschermplaten, maakt de Toyota Hilux Tonka de perfecte vierwieler voor serieus off-road werk. Met deze bak scheur je gegarandeerd met gemak door de ruigste landschappen.

Het exterieur sluit naadloos aan op de skills van de pick-up. Zo is de auto voorzien van grote bumpers, een koolstofvezel motorkap en natuurlijk de iconische geel-zwarte kleurcombinatie. Tel daar een LED-lichtbalk voor optimaal zicht tijdens nachtelijke avonturen bij op en het plaatje is compleet.

Concept

Wie nu heel snel naar de Toyota dealer wil rennen om er één te bestellen, moeten we helaas teleurstellen. Toyota benadrukt dat het om een concept car gaat. De Tonka zal dus niet in productie gaan.

hilux-tonka-concept5

hilux-tonka-concept

hilux-tonka-concept3

hilux-tonka-concept1

hilux-tonka-concept9

hilux-tonka-concept4

hilux-tonka-concept11

hilux-tonka-concept7

hilux-tonka-concept10

Total
0
Share