The Original Mini Remastered door David Brown

De Mini Cooper is een iconische auto met een sterk ontwerp. De moderne mini is sportief, maar heeft niet de volledige charme van een old school model. David Brown bouwde eerder al de Speedback GT, een moderne interpretatie van de Aston Martin DB5 / DB6 op basis van de Jaguar XKR. Na het afronden van dit project was het tijd voor iets totaal anders. David Brown Automotive kwam met een nieuw project: de Mini Remastered. Dit is de Mini zoals we hem kennen van vroeger, maar dan voorzien van moderne snufjes en een uitstekende bouwkwaliteit. De perfecte combi van something old & something new.

mini-remastered-11

De Mini Remastered

Voor de Mini Remastered is een originele Mini gebruikt als basis. Deze is volledig gestript en wordt daarna gerestaureerd en verbeterd met nieuwe onderdelen. De originele 1.275 cc-motor wordt door grondige ingrepen krachtiger en betrouwbaarder gemaakt. Daarnaast worden het onderstel en chassis versterkt. Hierdoor kan de Mini Remastered tussen de 90 en 100 pk opwekken. De ophanging is verfijnd en de remmen zijn gemoderniseerd waardoor de auto een stuk fraaier wordt. De verfijnde Mini is ook voorzien van een spiegelgladde laklaag en heeft een speciaal ontworpen aluminium grille en achterlichten. Het geheel is afgewerkt met het Britse vakmanschap van David Brown.

Interieur

Uiteraard krijgt ook het interieur een nieuwe look. Er is veel extra geluidsisolatie aangebracht en de cabine is afgewerkt met leer. De benzinetank krijgt dezelfde kleur als het dak en er wordt LED-verlichting ingebouwd. De Mini Remastered beschikt zelfs over een modern multimediasysteem met Apple Carplay en Android Auto dat via een touchscreen te bedienen is. Centrale vergrendeling en keyless go mogen ook niet ontbreken. De vintage kilometer- en toerenteller maken het interieur af. Volgens David Brown zijn er ongeveer duizend manuren nodig om een Mini om te toveren tot een Mini Remastered. Naast de basisauto worden er ook twee bijzondere edities gemaakt met een beperkte oplage. Dit iconische pareltje kost in Engeland, afhankelijk van de versie, tussen de €90.000 €100.000. Maar hé, dan heb je wel iets bijzonders!

mini-remastered-9

 

Total
1
Share