Splinternieuwe faciliteit met Jaguar Land Rover klassiekers

Jaguar Land Rover heeft heel wat klassiekers in hun portfolio en daar zijn ze maar al te trots op. Ze zijn zelf dan ook een van de grootste verzamelaars van hun eigen collectors items. Stel je voor: meer dan 500 van dit soort pareltjes onder één dak. En onder datzelfde dak worden enkele klassiekers herboren. De Britten hebben deze droom voor de Jaguar Land Rover liefhebbers werkelijkheid gemaakt.

In home town Coventry is de verzameling van Jaguar Land Rover klassiekers met meer dan 500 wagens te zien. Het hoofddoel van de splinternieuwe faciliteit zit in hetzelfde pand; klassiekers opknappen en verkopen. Jouw eigen klassieker laten inspecteren en opknappen? Dat mag allemaal, maar de prijzen zijn geen kattenpis.

Meer dan 500 Jaguar Land Rover klassiekers onder één dak

In het gebouw bevindt zich een showroom met maar liefst 54 werkplaatsen. Daar houden ongeveer 80 werknemers zich bezig met het opknappen van de voertuigen. Denk hierbij onder andere aan Range Rover Classics, Jaguar E-Types en Jaguar XKSS’en. En natuurlijk de classics van het Jaguar Land Rover Reborn Restoration Program. Word je al warm? Wij in elk geval wel.

Als je er zelf al een hebt staan, mag deze natuurlijk ook op bezoek voor gesleutel hier en daar. Hou wel rekening met hoge bedragen die je op tafel moet leggen. Oh ja, Andy Wallace, die in 1988 de 24 uur van Le Mans voor Jaguar won, mag zichzelf hoofd testrijder noemen.

Eind 2017 hoopt Jaguar Land Rover ongeveer 120 specialisten in dienst te hebben bij de faciliteit. Met het grote aantal liefhebbers voor deze klassiekers is dat waarschijnlijk ook nodig. En geef ze eens ongelijk. Vanaf september kunnen bezoekers hun ogen uitkijken in het nieuwe pand. De drie uur durende tours die worden georganiseerd kosten €56,- per persoon. Om je persoonlijke motoren alvast even warm te draaien, hier een flinke dosis beeldmateriaal van de Jaguar Land Rover klassiekers collectie.

Foto’s: Jaguar Land Rover

Total
13
Share