SEAT lanceert CUPRA als zelfstandig merk

Eerder waren wij al razend enthousiast over de Seat Leon Cupra 300, en we zijn schijnbaar niet de enige. Vanaf vandaag is Cupra niet meer een sportieve Seat, Cupra is vanaf vandaag een opzichzelfstaand automerk met een bijpassend logo en imago.

“Het CUPRA-logo is in Barcelona ontworpen en staat voor passie, precisie, vastberadenheid en moed, de merkwaarden die bij CUPRA horen. Al sinds 1996 staan de vijf letters voor het sportiefste dat SEAT te bieden heeft. Nu is het tijd voor de volgende stap. CUPRA mag zijn eigen identiteit gaan ontwikkelen als zelfstandig merk. Waarbij sportiviteit gecombineerd wordt met verfijning, functionaliteit, comfort, technologie en betrouwbaarheid.”

Aldus het persbericht, wij vinden het vooral gewoon een tof logo. De eerste CUPRA model zal gepresenteerd worden op de autoshow van Genève (8 maart). Wat voor auto dit zal zijn en of dit ook werkelijk eigen modellen zullen gaan worden? Geen idee. Ik schat zelf dat het om een soort ‘Abarth‘ model gaat, en dan ligt de lancering van de CUPRA Leon erg voor de hand.

Total
4
Share