De dragrace der dragraces

Red Bull is werkelijk van alle markten thuis.

Vooral in de motorsport zijn ze, mede mogelijk gemaakt door Super Max, niet te stoppen. Van MotoGP, tot rally racing en uiteraard de Formule 1 domineren de namen van Red Bull.

Red Bull vergelijkt onderlinge machines

De zorgt ervoor dat ze bij Red Bull heel wat pk-monsters tot hun beschikking hebben. En omdat Red Bull zelfs van de Youtube-wereld kaas heeft gegeten, hebben ze de ideale content voor ons klaargestoomd. Tijdens de laatste video van het merk dat je vleugels geeft, strijden een RC16 MotoGP-motor van Red Bull KTM Factory Racing, een rallycross-auto met 600 pk, een F1-wagen, een ‘monstervan‘ en een 550 pk gevulde World Rally Championship-auto tegen elkaar. De absolute race der races heeft dus eindelijk plaatsgevonden.

De mannen die het moeten doen

De F1-wagen wordt bestuurt door Liam Lawson himself, een coureur die we in 2024 misschien wel vaker voor the real deal in een F1-auto zien. MotoGP-legende Dani Pedrosa stapt op de KTM Factory Racing RC16, terwijl de rallycross-auto door Timmy Hansen, de FIA World Rallycross kampioen van 2019 wordt bestuurd. Dan is er nog Romain Dumas die later in de video de race joint met zijn Ford Supervan 4.2 stapt, die 1.500 kW produceert. Omgerekend is dat een kleine 2.040 pk. Ter vergelijking: de RB8 waar Liam Lawson instapt heeft met zijn V8-motor ‘maar’ 850 pk. Wat. Een. Power.

Duidelijke winnaar van de Red Bull-monsters

De strijdbijl tussen de verschillende motorsporten mag dus eindelijk begraven worden. Er is namelijk een hele duidelijke winnaar aanwezig tussen alle aanwezige krachtige voertuigen. We zullen nog maar niet verklappen welke fan er in het weekend met de meeste voldoening naar zijn sport kan kijken, daarvoor mag je de video helemaal zelf gaan checken.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over onder andere de vetste video’s. Toch meer een fan van de auto’s? Lees dan hier verder.