Max Verstappen en Yuki Tsunoda in brute monstertruck-race

CREDITS: Red Bull Content Pool

Het staat buiten kijf dat Max in de Formule 1 onnavolgbaar is.

Daarom hebben ze bij Red Bull maar iets bedacht om hem toch een beetje uitdaging te bieden.

Verstappen & Tsunoda in monstertruck race

Op het kanaal van Red Bull hebben ze namelijk de (Un)Serious Race Series en nadat we eerder Daniel Riccardio en Yuki Tsunoda in ‘microjetboten’ zagen racen tegen elkaar, zijn nu Max Verstappen en Yuki Tsunoda aan de beurt. En ze racen op niveau, want voor deze race stappen de twee coureurs namelijk twee gigantische monstertrucks in. Die monstertrucks zien er trouwens naast de kleine Yuki trouwens nog groter uit dan dat ze eigenlijk al zijn.

monstertruck, <strong>Max Verstappen en Yuki Tsunoda</strong> in brute monstertruck-race
Foto: Red Bull Content Pool

Het circuit voor de monstertrucks

Met dit soort bakbeesten in de vorm van een voertuig gaan ze natuurlijk niet een GP van Monaco rijden. Nee, voor deze (Un)Serious Race vertrekken de coureurs naar de Erzbergmijn in Oostenrijk dat als strijdtoneel fungeert. Hier heeft het team van Red Bull een speciaal parcours uitgezet met verschillende hindernissen. Omdat een monstertruck op zich zelf besturen nog niet lastig genoeg is natuurlijk. In de video zien we dat de F1-coureurs eerst even hun skills moeten aanpassen, waarna ze het daarna met een tijdrit tegen elkaar opnemen.

Pittige race

Goed, het is misschien geen F1-niveau, maar met 500 pk in de motoren en wielen van 700 kg, mag je toch best wat verwachten. En geloof ons, de verwachtingen worden waar gemaakt. Wie er precies wint, dat mag je zelf maar even checken. Yuki heeft Max in ieder geval van te voren geprobeerd te saboteren: “Max had misfires. Maybe that’s also because I gave his engine a sip of water,” zo luidde de Japanner.

Check hier beneden de video op YouTube: