Nissan Hyper Tourer heeft de Japanse beauty and the brains

Tijdens de Japan Mobility Show dat komende week plaatsvindt, onthult Nissan hun gloednieuwe Hyper Tourer Concept auto.

Met een veelzijdig in te delen interieur voor luxe reizen én zakentripjes is dit een ‘Multiple Purpose Vehicle’ in zijn optimale vorm. Al doet het uiterlijk van de Hyper Tourer vermoeden dat een tripje naar de maan ook een mogelijke ‘purpose’ is van de nieuwe conceptauto.

Nissan Hyper Tourer omarmt Japanse cultuur op nieuw niveau

De nieuwe conceptauto van Nissan Hyper Tourer omarmt de essentie van de Japanse gastvrijheid, beter bekend als omotenashi, middels bijvoorbeeld de mogelijkheid om volledig autonoom te rijden. Zo heb je altijd tijd voor een goed gesprek met je gasten, en laat het nou net zo zijn dat je de beste gesprekken in de auto voert. De voorstoelen zijn daarnaast 360 graden draaibaar en de passagiers kunnen een draagbare display gebruiken om de navigatie én audio te bedienen.

Hyper Tourer, <strong>Nissan Hyper Tourer</strong> heeft de Japanse beauty and the brains
Foto: Nissan

Intelligente auto is overal op voorbereid

Levert dat dan strijd om wie er tijdens de roadtrip als dj speelt op? Neuh, dat niet. Middels een AI-systeem dat biometrische signalen monitort zoals hersengolven, hartslag en ademhaling speelt de auto namelijk zelf een passend muziekje af of past ‘ie de binnenverlichting aan op basis van de stemming van je gasten. Het is dus eigenlijk een smarthome op wielen, maar dan nóg slimmer. Die intelligentie krijgt dankzij de V2X-technologie nóg meer kracht, aangezien de conceptauto hierdoor de mogelijkheid heeft om elektriciteit aan je woning te leveren.

Hyper Tourer, <strong>Nissan Hyper Tourer</strong> heeft de Japanse beauty and the brains
Foto: Nissan

Hyper Tourer heeft de beauty and the brains

Al die mogelijkheden zijn uiteindelijk verwerkt in een compact design dat ook nog eens een pareltje voor het oog is. De panelen en scherpe karakterlijnen zorgen voor een typische Japanse look, terwijl er op de zijkant fijne diagonale structuren worden gebruikt die doen lijken alsof de aerodynamica topnotch is. Verder krijgt de Hyper Tourer nog ultramoderne koplampen en signatuurverlichting met wielen in een kumiko-patroon. Safe to say dat de Hyper Tourer zowel de beauty als de brains heeft.