Onderzoek toont aan: tijdens een autorit heb je de allerbeste gesprekken

CREDITS: David Emrich | Unsplash

Er zijn wat ons betreft weinig manieren om een weekend beter te besteden dan een roadtrip met de boys.

En de wetenschap sluit zich bij onze mening aan.

Onderzoek toont aan dat autoritjes zorgen voor goede gesprekken

Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Škoda blijkt namelijk dat 83% van de Nederlanders een diepgaand gesprek voert tijdens een ritje in de auto. Lastige gesprekken, liefdesverklaringen, levensdilemma’s en noem het maar op: het zijn allemaal punten die tijdens de gemiddelde autorit aangesneden worden. En in 4% van de gevallen worden er zelfs huwelijksaanzoeken in de auto gedaan. Tja, of het romantisch is laten we maar even in het midden, maar het toont in ieder geval aan dat mensen zich bijzonder comfortabel voelen in de auto.

auto, <strong>Onderzoek toont aan:</strong> tijdens een autorit heb je de allerbeste gesprekken
Foto: Alex Jumper | Unsplash

Auto is plek waar we ons het chillst voelen

Sterker nog, meer dan de helft van de Nederlanders, in totaal 56%, geeft aan dat de auto de plek is waar ze zich het meest op hun gemak voelen om gevoelige onderwerpen aan te kaarten. De reden daarvoor is omdat je voor een langere tijd met elkaar in een afgesloten ruimte zit, niemand meeluistert, er geen oogcontact nodig is en er minder fysieke afleiding aanwezig is. Ideale setting om een diepgaand gesprek te voeren dus. Tijdens deze gesprekken praten we het liefst over hoe het met iemand gaat, hoe het op school of werk gaat, hoe we ons voelen of moeilijke situaties waar iemand zich geen raad mee weet. Ook zijn toekomstplannen een onderwerp dat vaak wordt besproken in de auto.

Zo lang heb je nodig in de auto

Voor die diepgaande gesprekken moet je wel eventjes in de auto zitten. Volgens het onderzoek moet je, voor een diepgaand gesprek, gemiddeld zo’n 52 minuten in de auto zitten. Bovendien is de snelweg de favoriete plek om de autorit naar een filosofisch niveau te brengen. Zo lang je het maar niet uitmaakt op de snelweg, want dan gebeuren er misschien ongelukken. Da’s ook weer nét niet de bedoeling. Dus, stap met je maten of je lover in de auto en ga lekker een uurtje over de A2 rijden. Wie weet wat voor gesprekken je daarna rijker bent. Of maak een lange roadtrip met je vriendin. Er zullen werelden opengaan.
auto, <strong>Onderzoek toont aan:</strong> tijdens een autorit heb je de allerbeste gesprekken
Foto: Alex Azabache
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…