Mercedes-AMG x will.i.am: MBUX SOUND DRIVE laat muziek reageren op jouw rijstijl

CREDITS: Mercedes-AMG

Keihard meezingen met de muziek tijdens het autorijden. Eén van onze favoriete hobby’s. Zodra wij de auto instappen, gaat het geluidsvolume dan ook al snel richting de honderd.

Bij Mercedes-AMG lijken ze met de introductie van de MBUX SOUND DRIVE ook te snappen dat autorijden en muziek hand-in-hand met elkaar gaat.

MBUX SOUND DRIVE biedt unieke muziekervaring tijdens het rijden

Met de MBUX SOUND DRIVE brengt Mercedes in samenwerking met will.i.am. namelijk een interactieve muziekervaring die je rijervaring transformeert naar een emotionele muzikale rit. Het voertuig verandert middels sensoren en geavanceerde software processen naar een virtueel muziekinstrument, bespeeld door de bestuurder waarmee je in staat bent om real time te componeren. Komt er dus op neer dat je, in plaats van je favoriete Spotify-playlist, nu je eigen muziek draait tijdens het rijden.

Een stukje technologische vakmanschap

De MBUX SOUND DRIVE verbindt de hardware van het voertuig met de muzieksoftware via ‘in-car signalen’. Hierdoor stelt de auto de muziek in staat om te reageren op de rijeigenschappen van de bestuurder. Verder is de technologie ook gesynchroniseerd met andere signalen van het voertuig, waardoor de Sound Drive bij regenval bijvoorbeeld rustgevende ritmes laat horen om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren. Want ja, probeer je maar eens te focussen op de weg als je muziek aan het maken bent. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe Mercedes-AMG de veiligheid kan garanderen voor de implementatie van de nieuwe MBUX SOUND DRIVE.

MBUX SOUND DRIVE
Foto: Mercedes-AMG

MBUX SOUND DRIVE als open muziekplatform

Bij Mercedes-Benz willen we dat digitale innovaties onze klanten emotioneel raken,’ zo vertelt Markus Schäfer, Chief Technology Officer van de Mercedes-Benz Group AG. De Sound Drive moet uiteindelijk componisten, producers en songwriters in staat stellen om nieuwe muziek te creëren tijdens het autorijden. Het bieden van een immersieve geluidservaring is dan ook slechts een klein deel van het project. Op langetermijnvisie wil Mercedes uiteindelijk de MBUX SOUND DRIVE inzetten als open muziekplatform.

De nieuwe muziekervaring is vanaf medio 2024 beschikbaar voor alle modellen van Mercedes-AMG en Mercedes-Benz die zijn voorzien van de tweede generatie van het MBUX infotainmentsysteem.

Source:
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…