MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

’21. Wát een jaar. Qua volksgezondheid gingen we de goede kant op, en toen qua feestjes ook. Tóch gaat het jaar weer als een nachtkaars uit. Tja, wij kunnen er ook niets anders van maken. Wat we wél kunnen doen, is terugkijken. Als we dat dat doen specifiek gericht op auto’s, dan was het een prachtig jaar. Hieronder vind je dikste bolides die onze redactie in 2021 onder de bips heeft gehad.

MANIFY Cars: 2021 in beeld

Ranger Rover Fifty

Wie jarig is trakteert. De allereerste Range Rover rolde in 1970 van de band, iets meer dan 50 jaar geleden dus. Ter gelegenheid hebben de Britten een jubileummodel geïntroduceerd: de voyante Range Rover Fifty. Wereldwijd zijn er, hoe toepasselijk, slechts 1970 modellen geproduceerd. Wij waren één van de gelukkigen om dit feestmodel een week lang aan de tand te voelen.

Lees hier alles over de traktatie.

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

Porsche 911 GT3

Crossen op het circuit is in de loop der jaren een hobby geworden. Elke keer weer is het een jongensdroom die uitkomt. Máár: ook een jongensdroom kan nog een upgrade krijgen. Wat nou als je een circuitwagen op kenteken zet en op de openbare weg gaat rijden? Dat weten we nu: we gingen op pad met de Porsche 911 GT3 en zochten het voor je uit.

Porsche 911 GT3

Morgan Plus Four

Toen je vader jouw leeftijd had, had hij waarschijnlijk dezelfde natte droom als jij nu. Na het zien, of misschien zelfs rijden, van de Morgan Plus Four, ben je direct in love. Bij het zien van de nieuwe Morgan Plus Four aan een oldtimer, maar niets is minder waar…

Wij gingen volledig in pak rijden in dit sterk staaltje design. En vonden het de tofste sportwagen van dit moment. Hier vind je waarom! 

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

Audi e-tron S Sportback

Voor ons als benzinesnuivers is de omschakeling naar elektrisch rijden nog steeds wennen. Maar ach, we zijn de moeilijkste niet. We gingen in de sneeuw volle week op pad met de Audi e-tron S Sportback.

En daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van.

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

Ford Mustang Mach-E

Als je aan een Ford Mustang denkt, denk je aan de geur van benzine, een oorstrelende roffel en een schuddende motorkap…

Een bold move van Ford, om hun gloednieuwe all electric SUV onder de naam van hun benzineslurpende muscle car uit te brengen. En we houden van bold moves. Maar houden we ook van deze? We zijn het te weten gekomen.

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

BMW M3 Competition

De BMW 3-serie is in de basis dé auto voor de leasende accountmanager. Een mooie auto, redelijk snel en er is plek voor je vrouw en koters. Vink je nog wat extra exterieuropties aan, dan heb je snel een erg mooie BMW onder je kont. Wij mochten op pad met het testosteronbroertje. Nou ja, broertje.. Het is eerder de testosteronoppervader.

Een rit in de BMW M3 Competition vergeet je niet snel meer.

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

Land Rover Defender 90 P400

Liefhebbers van de originele Defender waren vrij sceptisch in het begin, want dé Land Rover Defender heeft een nieuw jasje. En niet zomaar een, want eigenlijk is alleen de naam hetzelfde gebleven.

In het lijstje van the return of the legends – waar de Nissan GT-R, Mazda MX-5 en Toyota Supra ook instaan – staat nu ook de Britse Defender met een complete remake. We namen de Land Rover Defender 90 P400 mee op en van het pad om hem even grondig aan de tand te voelen. Check ons oordeel hier.

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

Polestar 2

Wij zijn fan van Volvo, helemaal de laatste jaren. Ze hanteren een sexy design, maar blijven iets degelijks houden. Ook in een héle dikke Volvo ben je nooit een patser. Alleen de dikste Volvo van het moment is geen Volvo, maar een Polestar.

Wij vinden eigenlijk dat alles om de Polestar 2 draait. En gingen er zelfs mee op skivakantie. Lees hier hoe dat is gegaan. Sfeerimpressie: ‘Onze favoriete laadpaal was toch wel de stekker bij een bowlingcentrum. Geen idee of de Polestar hier rekening mee heeft gehouden, maar dit was precies wanneer we een uur moesten laden. We hebben ons dus prima vermaakt…’

, MANIFY Rides: de dikste bolides die we in ’21 hebben getest

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…