Lamborghini Huracan Sterrato beukt over pistes in dikke video

CREDITS: Lamborghini

Sinds 2022 is de Lamborghini Huracán Sterrato een échte ‘Supercar’. Wisten wij natuurlijk allang, maar door de ‘Rally-mode’ die de Sterrato sinds een jaartje geleden heeft gekregen is de titel pas officieel.

De Huracán Sterrato scheurt overal doorheen, ook door de sneeuw

En sinds die titel officieel is, worden grenzen verlegd. De Huracán Sterrato was sowieso al een unieke variant ontworpen om moeiteloos off-road te rijden, maar Lamborghini toont zelf aan dat het terrein écht helemaal niks uitmaakt voor deze supercar. Want alle mensen die zeggen dat rallying niet in de sneeuw kan, worden de mond gesnoerd door het iconische Italiaanse automerk. In hun nieuwe video scheurt de Lamborghini Huracán Sterrato zonder moeite van A naar B door de forse kou en de fikse sneeuwlaag die het landschap bedekt. Op de video ziet het er al opwindend uit, laat staan als je zelf in de auto had gezeten.

Huracán Sterrato, <strong>Lamborghini Huracan Sterrato</strong> beukt over pistes in dikke video
Foto: Lamborghini

Deze supercar kan werkelijk alles aan

Niet heel gek ook, want de Huracán Sterrato heeft een heerlijke vierwielaandrijving met uitstekende tractie en stabiliteit. Bovendien heeft de auto een dieper profiel met grotere zijwanden waardoor hij extra grip heeft in besneeuwd omstandigheden. Maar toch, de fratsen die er in deze video worden uitgehaald zijn krankzinnig. Van skiërs die over de 600 pk van de Lamborghini heen jumpen tot ellendelange drifts waar zelfs The Stig nog een puntje aan kan zuigen. En dat met een V10-motor onder de billen, heerlijk. Goed, wij hebben wel genoeg gepraat. De beelden spreken boekdelen, enjoy amigo.

Source: