Een echte vent rijdt de Jeep Cherokee Overland

Deze week hadden we weer iets leuks op de planning staan, namelijk de Jeep Cherokee Overland. Mocht je deze auto niet kennen, kunnen we dat enigszins begrijpen. Zo vaak zie je’m immers niet rijden. Wat overigens niet betekent dat het geen bijzondere auto is…

Pimp my ride

De Jeep Cherokee Overland is qua formaat het kleinere broertje van Jeep Grand Cherokee. Wat gelijk opvalt aan de Jeep Cherokee Overland zijn de chromen details. De velgen, de lijsten maar ook de grill. Was het een andere auto geweest dan had je waarschijnlijk het idee gehad of je naar een nieuwe aflevering van Xzibit’s ‘Pimp My Ride’ aan het kijken was, maar deze auto kan het echt hebben, zonder ordinair over te komen.

Al hebben we nog lang niet de opa leeftijd bereikt en godzijdank nog geen last van lichamelijke kwaaltjes, een hoge instap is echt relaxed. Je hoeft niet te bukken tijdens het in- en uitstappen en gedurende je rit heb je lekker veel overzicht. Lekker cruisen over de Nederlandse wegen. Schijnt het zonnetje? met het panorama dak volledig open is het genieten geblazen.

Lekker cruisen is sowieso wel aan ons besteed. Een 9-traps automaat zoeft je onmerkbaar door de verzetten heen. En dat ie sterk is hebben we gemerkt. Uit de 2.2 liter diesel motor wordt maar liefst 220 pk geperst, die je tot je beschikking hebt op je voor- en achterwielen. Al hebben we niet veel wegen in Nederland waar we de 4-wheel drive modus nodig zullen hebben, toch voelt het lekker vertrouwd. Je hebt maximale grip op de weg en je voertuig. Mocht je toch offroad willen knallen is dat geen enkel probleem. Selecteer wel in welke modus je dit wilt doen, zoals Snow, Sport of Sand.

jeep-cherokee-overland7

Een kantoor gericht op comfort

Mocht je op zoek zijn naar een auto gericht op comfort zit je bij de Jeep Cherokee Overland overduidelijk aan het goede adres. Een paar opties uitgelicht:

Door de Park Assist functie is het eenvoudig inparkeren. Druk op de knop en rijdt rustig langs parkeervakken. De Overland geeft vanzelf een piepje als hij vindt dat er een plek ruim genoeg  is. Je kunt zowel haaks als fileparkeren. Stiekem toch nog even meekijken of alles goed gaat? Dit kan, door de achteruitrijcamera die vanzelf aan springt op het display van je navi.

Door Lane Departure Warning blijft je auto in dezelfde rijbaan. Klinkt overbodig, maar dit hebben we als heel prettig ervaren. Als je ook maar iets van je rijbaan afwijkt, ‘duwt’ de Overland je zachtjes terug je rijbaan in. En dat is best fijn, want met zo’n kolos van een auto ontkomt je er niet aan om af en toe een streepje mee te pikken. Behalve als je je knipperlicht aan doet, want dan wil je natuurlijk van rijbaan wisselen. Het systeem schakelt zich dan eventjes uit.

Door Adaptive Cruise Control in combinatie met stop & go kun je eenvoudig op cruise control rijden. Remt je voorganger af? Remt de Outlander  ook automatisch af. Gaat deze aan de kant voor je, dan trekt de Outlander automatisch op naar de door jouw ingestelde maximum snelheid. Vanwaar dan stop & go? Mocht je in een file terecht komen, remt de Outlander automatisch af. Met een druk op de stuurknop kun je adaptive cruise control weer aanzetten, waarna je weer verder kunt gaan met…niks doen. Dit in combinatie met Lane Departure Warning maken je reis bijzonder comfortabel.

jeep-cherokee-overland11

Wat vinden we er van?

Dat de Jeep Cherokee Overland gemaakt is voor autorijders die comfort waarderen staat buiten kijf. Alles aan deze auto ademt comfort. Van de grote leren stoelen, tot het reusachtige navi scherm, tot de grote druktoetsen waar je met handschoenen aan nog raak zou kunnen drukken. Met een verbruik van 1 op 10 in normale rij omstandigheden vinden we deze auto niet geheel zuinig.  Heel stil is ie ook niet. Een ietwat luidruchtige dieselmotor en een hoge auto die toch een behoorlijke windvanger is maakt ‘m af en toe wat rumoerig. De Cherokee Overland versie die wij reden is beschikbaar vanaf 64k. Met extra opties zoals metaallak, cold weather pack (stoel- en stuurverwarming) en Technology Pack (die we bovengenoemd beschreven hebben) kom je uit op 69k.

Jeep Cherokee Overland

Total
1
Share