Luxe en elegantie: Frauscher 1414 Demon

Lekkerder kan bijna niet: een middag weg met je vrienden op het water. Het is geweldig om de hele dag te vertoeven op het water. Het maakt het kleine jongetje daarbinnen weer even los. Alleen naarmate je ouder wordt, mag dat ook steeds meer in stijl gebeuren. Wij vonden het perfecte motorjacht voor een zomerse middag in juli: de Frauscher 1414 Demon. Laat het ontwerpen van luxe, comfortabele, sportieve en gruwelijke motorjachten maar aan deze bazen over. Kijk, geniet en beeld jezelf in dat ook jij hier op kan shinen.

Frauscher 1414 Demon

Met een lengte van bijna 14 meter biedt de Frauscher 1414 Demon perfecte woonruimte voor een weekendje weg met de mannen. De 1414 Demon mag dan uniek zijn bij Frauscher, maar ze heeft nog wel de beroemde kenmerken van het merk. Denk aan de getinte frameloze voorruit en de platte boog met verticale stuurpen. Ondanks haar lengte heeft het jacht toch nog het échte sportieve vaarplezier. Met haar spitse neus en ongelooflijke snelheid is dit voor ons geen uitspraak om een vraagteken achter te zetten. De 1414 Demon biedt meer leefgebied dan elke ander model van voorheen. Denk aan een grote lounge met zwemplatform, een buitenbar op stahoogte, een badkamer, een keuken, grote zithoek en slaapgelegenheid voor max. vier personen. Al deze elementen klinken voor ons goed, meer dan goed zelfs. En niet alleen voor ons, in 2016 is de 1414 Demon verkozen tot winnaar van de award BOB (nee, ze hoeft niet te rijden vanavond): Best Of Boats International.

Grootste motorjacht

De 1414 Demon is het grootste motorjacht van het Oostenrijkse merk Frauscher. Met een tank van 1200 liter, een breedte van 3,90 meter en een lengte van 13,90 meter biedt het jacht ruimte voor twaalf personen. Het interieur is ontworpen door het bedrijf SISKA, eveneens afkomstig uit Oostenrijk. De bekleding is volledig van leer en straalt net als de buitenkant luxe uit. Met ruim 90 jaar ervaring in het bouwen van boten, spat de kwaliteit bij deze 1414 Demon ervan af. Al met al tilt dit ontwerp het Frauscher-gevoel omhoog. Pomp onder dit beest een set van twee motoren van 520 pk en je bent ook op het water het mannetje. Ook aan deze schoonheid zit wel een prijskaartje: zo’n €810.000.

 

Total
1
Share