Schuurvondst: Ferrari Daytona stond 40 jaar stof te vangen

Je wordt gewaarschuwd. Dit zijn geen mooie beelden. Voor autoliefhebbers kan dit als schokkend ervaren worden. Maar geloof ons, je wilt deze Ferrari Daytona even zien. De auto werd gevonden onder een laag stof van 40 jaar oud…

One of a kind

De auto is tussen 1969 – 1973 ruim 1200 keer uit de fabriek gerold, waarvan er slechts vijftien gemaakt van aluminium gemaakt waren voor de autosport. Eén van die Ferrari’s is van aluminium gemaakt voor straatgebruik. Eén enkele auto, waarvan het bestaan niet eens zeker was. En dat was deze. Het is de enige aluminium sportversie van de Ferrari Daytona waarmee je op de weg mag. Dat maakt deze auto een stukje waardevolle geschiedenis en absoluut one of a kind.

Ferrari Daytona Ferrari Daytona 365 GTB

De 365 GTB Daytona heeft al veertig jaar stof zitten vangen in een garage. Fascinerend om te zien, maar een gevoel van pijn is lastig te onderdrukken. Welke idioot laat zo’n parel zó lang in een schuur staan?

Er is dan ook veel tijd in gestoken om te kijken of het wel echt de verloren Ferrari was. En ja hoor, het chassisnummer is 12653 waardoor experts denken dat het de 30ste auto is in de reeks Daytona’s. De aluminium carrosserie heeft het nummer 32 en is door Scaglietti ontworpen. De wagen heeft speciale plexiglas koplampen en elektrisch bedienbare ramen. De kleur is ‘Rosso Chiaro’ in combinatie met een zwart leren interieur. En een heleboel stof dus.

Tijd voor een wasbeurt

De wagen is in handen geweest van veel verschillende eigenaren, waaronder een aantal Italianen. Hij verhuisde in 1971 echter naar Japan om in ’72 in het Japanse blad Car Graphic te verschijnen. Daarna wisselde de klassieker weer van eigenaar. Ook toen wilde iedereen de wagen hebben natuurlijk. Makoto Takai is diegene die de wagen vergeten achterliet. In 1980 is de Ferrari in zijn garage geparkeerd en bijna 40 jaar blijven staan. Daarna is de Daytona op de RM Sotheby’s veiling genaamd Leggenda e Passione in Maranello verkocht. Leuk feitje; het originele reservewiel ligt zelfs nog in de kofferbak.

De Daytona heeft maar 36.930 km op de teller en wist tijdens de veiling €1,8 miljoen op te brengen! Voor dat bedrag moet de auto wel nog even gewassen worden hoor

Ferrari Daytona

Ferrari Daytona

Ferrari Daytona Ferrari Daytona Ferrari Daytona  Ferrari Daytona Ferrari Daytona

 

Total
1
Share