Switchblade brengt in de lente vliegende auto’s op de markt

Het klinkt misschien nog een beetje als toekomstmuziek, maar het is dus al 2018. We zitten in het jaar van de autonome auto’s en drones, we praten tegen muziekboxen en kijken on demand televisie. Dus waarom zou er dit jaar niet een vliegende auto uit komen? De Switchblade vliegt deze lente al uit..

The Switchblade

Je leest het goed. Vliegende auto’s komen dit jaar op de markt. Samson Motors komt in de lente met drie verschillende modellen van hun Switchblade. Het zou de eerste operationele vliegende auto ter wereld worden. En dit is hele andere koek dan gewoon een gek met een affiniteit voor techniek die een jetpack in zijn garage maakt. De vliegende auto wordt gebouwd in de V.S. en zal daar ook als eerst op de weg (of nou ja, in de lucht) te vinden zijn. Het model ziet er dan ook heel futuristisch en Amerikaans uit. Een combi tussen een jet, racewagen en driewieler eigenlijk..

SwitchbladeRijbewijs en vliegbrevet

Je kunt het verwachten, maar aangezien je ook echt gaat vliegen moet je dus wel je vliegbrevet hebben. En omdat je niet zomaar overal kan opstijgen heb je ook nog een luchthaven nodig. Want alleen op een luchthaven tussen de echte vliegtuigen is dit legaal. Helaas wordt dat dus niet even snel vanaf de A2 opstijgen en zo de file vermijden. Je kunt er bijvoorbeeld wel zo mee naar het vliegveld rijden en op skireis gaan, want er is een zelfs model met skirekken beschikbaar.Je hebt voor een schamele €100.000,-  een Switchblade in je bezit. Dat valt dus reuze mee, vooral als je bedenkt dat we regelmatig duurdere auto’s onder onze kont gehad hebben.

Heb je ‘m in je bezig, dan kun je één iemand extra mee op reis nemen. Je hoeft alleen nog maar je bestemming uit te zoeken. Verwacht een comfortabele reis, want de auto heeft een 1.6 liter V4 motor die 190k oplevert. Dat levert je een topsnelheid van 200 kilometer per uur en daarmee ben je zo op Schiphol. Als je dan eenmaal in de lucht zit verandert die topsnelheid naar 305 kilometer per uur. En aangezien je een tank van 114 liter hebt kun je zo 724 kilometer ver vliegen. Europa ligt aan je voeten!

Switchblade Switchblade

Total
1
Share