De Q30 is volledig elektrisch

CREDITS: Q-Yachts

Een strak wit gevaarte dat zich muisstil over het water voortbeweegt. Dat is wat de Q30 Electric Yacht is. Het Finse bedrijf Q-Yacht heeft het afgelopen decennium gewerkt aan de state-of-the-art onder de boten. En dat kunnen wij waarderen. Wat een plaatje!

Q30 Electric Yacht

Q-Yacht heeft als visie om een unieke boot op de markt te brengen dat genoeg snelheid heeft, ontspannen kan varen en vooral stilte biedt tijdens het varen. De boot moet makkelijk te gebruiken zijn en daarom ligt de focus op genieten met minimale moeite. Q-Yacht beschrijft het zelf graag als: “The journey truly becomes the destination!”

Foto: Q-yachts

100% elektrisch

Ruim tien jaar geleden is de oprichter van Q-Yachts, Janne Kjellman, aan de slag gegaan om een stil voortstuwingssysteem voor boten te ontwikkelen. De Oceanvolt is de uitkomst daarvan, met een compleet nieuw soort elektrische motor. Kjellman heeft het afgelopen decennium de Oceanvolt verfijnt tot een bootje dat voor de volle 100% elektrisch is. En dat bootje wordt de Q30 genoemd.

Ontwerp

De Q30 heeft een strak interieur met een royale hut verborgen onder het dek. De boot is verder eenvoudig te bedienen en glijdt als het ware door het water heen. De jacht is 9,3 meter lang en 2,2 meter breed. Een compact formaatje dus.

Hij heeft zo’n dertien uur nodig om 100% opgeladen te worden, om vervolgens met een mooie snelheid vijftien knopen te varen.

Onderhoud

De motor en batterijen vereisen geen service waardoor de Q30 nauwelijks onderhoud nodig heeft. Daarnaast kan via de iPad de navigatie, afstandscalculator, stroombewaking en alle lichtschakelaars eenvoudig bediend worden. Ook handig: de boot weegt maar 1500 kg en kan dus makkelijk op de aanhanger en zo achter de auto aangehangen worden.

Kortom: geen uitstoot, geen geluid en geen zeeziektes meer. Op dit bootje kun jij optimaal van je zondag genieten. Voor €183.000 ligt hij in het water voor jouw huis.

Foto: Q-yachts

 

Total
10
Share