Deus Ex Machina’s TTT

Wat krijg je als je een Triumph T140 uit 198=78 op de stoep zet bij Michael Woolaway, directeur van Deus Ex Machina US Motorcycle? Twee glunderende oogjes en enkele maanden later dit prachtige eindresultaat.

Deus Ex Machina x Triumph T140

De T140 is compleet gestript, tot alleen het frame, wat losse onderdelen en de 750 cc motor over was. Toen gooide hij het frame bij het grof vuil en werd het blok gereviseerd en gepolijst. Het plan was een café racer, dus heel veel poespas hoefde er ook niet aan toegevoegd te worden. Deus Ex Machina vulde het verhaal onder andere aan met twee 34mm Mikuni flat-side carborateurs en een handgemaakt TT-style tank, welke gemodelleerd is na de Japanse GP racers uit de jaren 60. Dit monteerde hij op een speciaal voor deze motor ontworpen frame, aan de hand van C&J.

Onder het zadel zit een zwart keramische uitlaat verstopt. Nou ja, verstopt, door een ‘Cone Engeneering’ megafoon duurt het niet lang voordat je ‘m gevonden hebt, zodra de motor is gestart. Een typerende roarrr is het gevolg.

Alles wat Deus aanraakt veranderd in goud, maar gelukkig is qua looks gekozen voor een prachtig zachte donkerblauwe lak met enkel gouden details. Het motorblok is open en mechanisch. Toch weer een knipoog naar de jaren ’60. Tof in je interieur, nog toffer onder je kont.

Credits: Harry Mark Photo

Total
0
Share