Materia Bikes hebben een tijdloos design met hoge kwaliteit

Een nieuwe fiets kopen blijft een uitdaging. Ga je voor het nieuwste model met allerlei technische snufjes? Of een oer-Hollands tweedehandsje die tussen 2001 en 2003 lag te rijpen in de gracht? Als je voor zo’n fiets gaat is Materia niks voor jou. Ben je van plan om voor stijl te gaan en wil je opvallen? Materia Bikes geeft je een houten fiets waar je flink wat indruk mee maakt!

Stop looking at my wood

De fietsen zijn ontzettend strak en voegen oprecht wat flair toe aan het Nederlandse straatbeeld. Het heeft qua design en kwaliteit daarom een positieve invloed op de fietswereld. Juist dankzij het wat bredere frame komt de fiets wat beter in de spotlight terecht. Het hout dat Materia gebruikt is dan ook de absolute show stealer. Niet gek dat de focus van de fiets dan ook op het materiaal ligt.

City en Race fietsen

Materia heeft er heel bewust voor gekozen om race en city fietsen uit te brengen. En verschillende professionele fietsers zijn al gretig aan de gang gegaan met het houten model. Zo sponsort het bedrijf al de nodige pro’s in de fietswereld. Dat de fietsen ook nog eens supergoed rijden en van hoge kwaliteit zijn, is dan weer een win-win voor beide kanten.

Nu lijkt hout niet meteen het meest ideale materiaal voor een fiets. En daar heb je gelijk in. Hout moet flink bewerkt worden en is behoorlijk aandachtsgeil. Je flanst dan ook niet zomaar een fietsje in elkaar en hoopt dat het goed komt. Daarom garandeert Materia de veiligheid van haar fietsen via uitgebreide testen. De fietsen worden met laboratoriumtests en met pro’s die de grenzen opzoeken flink onder druk gezet.

“Wood and wheel. Wheel and wood. Wooden wheel. Out of the woods.”

Duurzaam prijskaartje

Materia gelooft heilig in haar hout, maar dat levert dan ook een nadeel op. Hout is volgens het bedrijf timeless, curved en prachtig materiaal. Het is echter ook een materiaal waar een prijskaartje aan hangt. Zo moet de boskap duurzaam verlopen, het hout optimaal bewerkt worden en daarna in een frame veranderen. Niet gek dat de van Materia Bikes dan ook vanaf €5.000 beschikbaar zijn. Daar krijg je dan wel weer kwaliteit en een tijdloos product voor terug.

Materia Bikes Materia Bikes Materia Bikes Materia Bikes

Total
0
Share